Denizli’de Yasin Batır İçin Adalet Eylemi

571

Denizli’de 16 Ocak 2022′ de Yemek Sepeti Bana Bi moto kuryesi iken alkollü bir şoförün otomobil ile vurması sonucu Necati Yasin Batır yaşamını yitirmişti. Bugün cinayet ile ilgili görülen ikinci duruşmada tutuklu bulunan şoför Mehmet Kılıç serbest bırakıldı. Serbest bırakılmasının ardından Yasin’in ablası ve arkadaşları adalet ve dayanışma çağrısı yapmıştı.
Denizli Çınar Meydanı’nda Necati Yasin Batır’ın ailesi ve arkadaşları bir açıklama gerçekleştirdi. 
Açıklama da okunan basın metni; 
Denizli ili Saraylar Mahallesi 16.01.2022 günü saat 16:00’da meydana gelen trafik kazasında şüpheli Mehmet Kılıç sevk ve idaresinde olan araç ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun yer işaretlemelerine uymama, alkollü iken karayollarında araç kullanma, aracın hızını aracın teknik özelliğine, görüş, yol ve trafik durumunun gerektiği şartlara uydurmama, bölünmüş karayolunda karşıdan gelen trafiğin kullandığı şerit ve yol bölümlerine girme gibi kusurlu hareketleri nedeniyle ekmek parasını kurye olarak çıkartmaya çalışan Necati Yasin Batır’a çarparak ölümüne neden olmuştur.

Yapılan keşif ve bilirkişi incelemesinde tamamen kusurlu olan Mehmet Kılıç sadece 67 gün tutuklu kaldıktan sonra mahkemece tahliyesine karar verilmiştir. Sanığın suçunun bilinçli taksirle adam öldürme ve hatta olası kastla adam öldürme olması karşısında bu kadar kısa sürede tahliye edilmesi kamu vicdanını derinden yaralamaktadır. Mahkeme gerekçesinde sanığın tutuklu kaldığı süreyi ve dosyanın adli tıptan geç gelebileceğini gerekçe göstermiştir. Dosya belkir birkaç ay içerisinde adli tıptan gelme ihtimali olmasına karşın Necati Yasin Batır’ın ise hayata dönme ihtimali hiç bulunmamaktadır. Bu durumda ailesi, arkadaşları, yakınları ve kamu vicdanı olarak son derece vicdanen çökmüş, adalete olan güvenimiz tamamen sarsılmıştır. Cinayet için silah alıp adam öldürmek suç ve para gerektirir ama araçla insan çarpıp adam öldürmek hiçbir şeye tekabül etmiyor. Bunu öğrenmiş olduk.
Kamuoyunun bilgilerine ve insanlığın vicdanına saygıyla sunulur.

Açıklama ardından Kurye Haber’e açıklama yapan Necati Yasin Batır’ın ablası Ayşenur Batır:” Kardeşimi öldüren kişinin sadece 67 gün tutuklu kalarak serbest bırakılması bizi derinden yaralamıştır. Kamuoyuna yansıyan görüntülerden herkesin de gördüğü gibi bu bir kaza değil cinayettir. Mahkemenin bu kararı ile adalete olan inancımız kırılmıştır. Biz bu davanın peşini bırakmayacağız. Kardeşim daha 19 yaşındaydı. Onu bizden alan Mehmet Kılıç’ın ikinci celsede tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasını kabul edemiyoruz. Mehmet Kılıc tutuklu yargılanmalıdır. Aile olarak isteğimiz budur.” diye konuştu.
Davanın yeni duruşması 10.05.2022 tarihinde Denizli 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.