Glovo Kurye Şirketi Ukrayna’da Kısmen Faaliyete Başladı

530

Euro Weekly News’in haberine göre Glovo kurye şirketi Ukrayna’da kısmen faaliyete başladığını duyurdu:

Şirket 9 Mart’ta amacının insani destek sağlamak ve ihtiyacı olanlara temel lojistik sunmak, müşterileri ve kuryeleri ortak restoranlar, eczaneler, bakkallar ve STK’larla buluşturmak olduğunu duyurdu.

Glovo, Ukrayna’da bu hizmetlerden herhangi bir kar amacı gütmüyor ve ortaklardan, STK’lardan ve eczanelerden komisyon ve teslimat ücreti talep etmeyecek.

Ek olarak, tüm kullanıcı teslimat ücretleri, Ukrayna toplumunu desteklemeyi amaçlayan Ukrayna merkezli bir STK olan Come Back Alive aracılığıyla bağışlanacak.

Mevcut koşullar göz önüne alındığında, aktif kuryelerin tazminatı, kendilerini ve ailelerini destekleyebilmelerini sağlayacak şekilde ayarlandı ve tüm kuryeler yerel ve küresel sigorta kapsamına alındı.

Ukrayna’da operasyonların başlamasından bu yana, şimdiye kadar faaliyet gösteren yaklaşık 1.000 aktif mağaza ve 700’den fazla kurye ile yaklaşık 10.000 sipariş tek bir haftada teslim edildi. Kullanıcıların, kuryelerin ve ortakların güvenliğini sağlamak için Glovo, ek güvenlik önlemleri ve protokolleri uygulamıştır.

Aslen İspanya’da kurulan Glovo, büyük bir genişleme gördü ve hisselerin çoğu, 2022’nin başlarında Almanya’nın Delivery Hero şirketi tarafından satın alındı.

Bu arada, İspanya’da, Uber teslimat kolunun İspanyol Hükümetine yeterli kurye alamadığını söylemesinin ardından Uber Eats ve Glovo arasında bir kelime savaşı patlak verdi.

Glovo, işçilerin sözleşmeli olmasını sağlama gerekliliğine tam olarak uymakla birlikte, bazılarının serbest meslek sahibi olarak kaydedilmesine izin verdiğini ve daha sonra yalnızca günün en kazançlı saatlerinde çalışmayı seçebileceklerini iddia ediyor.

IBTimes tarafından hazırlanan bir rapora göre , Glovo sözcüsü bu iddiayı reddetti ve yasaya uygun olduğunu söyledi.