Kuryelerin Markete Girmesi ve İçeride Beklemeleri Yasak

651

İstanbul Kartal Ugurmumcu Mahallesi’nde Özkuruşlar Market kapısına “Trendyol kuryesinin içeride beklemesi yasak” ve ” Trendyol ve Getir kuryelerinin içeri girmesi yasak” yazılarını asması kuryelerin tepkisine neden oldu. Özellikle yağışlı ve soğuk havalarda market ve mağazalardan sipariş almak için beklemek kuryeler için bir eziyete dönüşüyor. Adrese gelir gelmez paketi alıp çıkamayan kuryeler yağmurdan, kardan ve soğuktan korunmak için bir yer bulmakta zorlanıyorlar. Sıcak havalarda motor üstüne beklemeye alışan kuryeler soğukta en azından siparişlerini götürdükleri işletmelerin içinde bir yerde siparişi beklemek istiyorlar. Çoğu işletme bu olanağı yaratmazken bazıları kapılarına “kuryelerin girmesi yasaktır” yazıları yazarak kuryeleri “rencide” ediyor! Şimdi söz bu sorunlara mahatap olan kuryelerde…

“Her gün en az 6 kez gidiyorum oraya ve en az 20 dakika bekliyoruz gerçekten geçen zamana mı soğuğa mı yanalım anlayamıyoruz.” diyen bir kurye tabloyu şöyle özetliyor: “Sipariş düştükten 10 dakika sonra çıkıyoruz depodan, siparişlei geç hazırladıkları için. Mağazaya ulaştığımızda paket daha hazırlanmaya başlanmamış oluyor. En az 20 dakika da orda bekletiliyoruz. Buna rağmen ‘kuryeler içeri giremez’ yazısını yazmışlar. Soğuk havalarda sıkıntı yaşıyoruz.” Bu sıkıntıyı müşteri hizmetleri ile de görüşmelerine rağmen çözemediklerini söyleyen kurye şöyle devam ediyor konuşmasına:”Müşteri hizmetlerini arıyoruz lakin beklemek zorunda olduğumuzu belirtiyorlar. Herhanği bir şey yapamıyorlarmış. Mağaza içinde de yetkili kişilere sorduğumuzda yetişmeye çalıştıklarını bildiriyorlar lakin soğuk ta dışarıda beklememiz yanımıza kar kalıyor.”
Bir başka kurye ise aynı markette tanık olduğu şu durumu aktardı:” Geçen gün kar yağarken ben içerdeyim (ben de müşteri gibi içeride zaman geçiriyorum!) bir kurye arkadaş daha geldi. Bir market görevlisi arkadaşa bağırdı ‘çıksana kardeş hazır dediğimizde gelirsin’ dedi. Ben müdahale ettim ‘niye bağırıyorsun adama hava soğuk yağış var bırak beklesin içerde.” Ama bunlar vicdansız!”
Yine o markete siparişe giden diğer bir kurye de 30 dakikaya kadar sipariş için bekletildiklerini marketin içine girdiklerinde ise dışarı çıkartıldıklarını dile getirdi. Sözlü şikayet ettiğini mail yoluyla da şikayetini ileteceğini belirtti.
Şikayetler ile ilgili görüş almak için Özkuruşlar Market yetkililerine de ulaşmaya çalıştık. Telefonlar açılmazken, sosyal medyadan mesaj olarak ilettiğimiz görüşme talebimize de dönüş sağlamadılar.

Kuryelerin tepkisi üzerine Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’ndeki market “Trendyol ve getir kuryelerinin içeri girmesi yasak” yazılarını kaldırdı.