TEHİS Çağlayan Adliyesi Önünde “Esnaf Kuryeler İşçidir” Açıklaması Gerçekleştirdi

697

TEHİS (Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası) İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde “Esnaf Kuryeler İşçidir” pankartı açarak açıklama gerçekleşti. Açıklamaya Sendika sözcüsü Kubilay Çelik konuşma gerçekleştirerek başladı. Kubilay Çelik “Bir aydır Türkiye’de kuryeler çalışma koşulları, aldıkları ücretler ve sosyal güvence için bir başkadır içindeler. Aslında bu mücadelenin bir boyutuda bunun hukuksal anlamda yasal güvence altına almak olmalıdır. Sendika olarak uzun zamandır bu konuya dair bilgi toparlama çalışması yürütüyorduk. Artık bunun bir sonuça varması yasal olarak da kuryelerin güvence altına alınması için bir çalışmaya başlatmış olduk.” diyerek konuşmasını bitirdi. Açıklamada TEHİS Motokurye Komisyonu Sözcüsü Mehmet Timurtaş, Av. Ezgi Kaya ve İSİG Meclisi gönüllüsü Aslı Odman söz aldı.

TEHİS Motokurye Komisyonu Sözcüsü @mehmettimurtass ise “Biz bu davayı niye açıyoruz, kaza yaptığımızda karşımızda sorumlu bulamıyoruz, hasta evde yaptığımızda ücret alamıyoruz, sendikaya üye olamıyoruz.. Biz esnaf kuryeliğin şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz.”

Av. Ezgi Kaya:” Büyük şirketler kuryeleri göz etmiyor, şirketin tüm sorumluluklarını kuryeler yerine getiriyor, ayrıca yapılan işin tüm risklerini de kuryeler alıyor…Biz esnaf kuryelerin işçi olduğunu ve bu şirketlere bağlı çalıştıklarını söylediğimiz için bu davayı açıyoruz..”

.@isigmeclisi gönüllüsü, akademisyen @odmanasli :”Esnaf kuryelik kendi patronu olmak, özgür olmak, hepimizin hayali çalışanlar olarak. Burada açılan davanın anlamı bu hayali kısa vadede vaadetse bile … bu vaadi yerine getiremeyecek olmasıdır.