Kurye Hikayeleri 1: Sarıyer’den Mustafa

522

Mesut ÇEKİ

Kafamızı nereye çevirsek oradalar. Her gün yüz binlercesi milyonlarca sipariş taşıyor. Kuryeler artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası.
Bazen kuryelere teşekkür ve hatta dua ediyoruz bazen ise çok kızıyoruz. Kaza yaptıklarında ve ölüm haberlerini aldığımızda üzülüyoruz.
Kar kış ve gece gündüz demeden, hız ve puan baskısı ile trafikte kuralsızlık sarmalında geçimlerini sağlamaya çalışan kuryeler kimdir? Kuryeliğe hangi beklentilerle başlayıp nelerle karşılaşıyorlar? İşlerini yaparken onları en çok zorlayan şeyler nelerdir? Kuryeliğin keyifli yanları var mıdır? Başlarına ne gibi ilginç olaylar geliyor? Kuryelik mesleğine dair ne gibi önerileri vardır?
Yeni başladığımız Kurye Hikayeleri röportajlarında bu soruların yanıtlarını arayacağız. Kuryelerin sadece paket değil can da taşıdıklarına bir kez daha tanık olup, o kaskların altındaki rengarenk suretlere mikrofonlarımızı uzatacağız.
İlk röportajımızı Sarıyer’den Mustafa ile yaptık. Balkonunda bizi ağırlayan ve sorularımıza içtenlikle ve espirileri ile yanıt veren Mustafa ile sizleri baş başa bırakıyoruz. Bir sonraki Kurye Hikayesi’nde görüşmek üzere…