1 Haftada 4 Kurye Yaşamını Yitirdi

677

1 hafta içerisinde 4 kurye yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren kuryeler Arif Cihan Aydın, Tayfun Aydoğan, Sinan Kaya ve İsa Uzel. Yaz aylarının gelmesiyle beraber artan siparişlere yetişmek zorunda bırakılmak, hız baskısı ve uzun çalışma saatleri ve moto kuryeliğin ” Tehlikeli Meslekler Statüsü” alınmamasından kaynaklı “Mesleki Yeterlilik Belgesi”nin zorunlu olmaması ve gençlerin hiç bir eğitim almadan moto kuryeliğe başlaması kuryelerin yaşamlarına mal oluyor. Firmaların “hızlı, acil, uçarak kapında!” reklamları, puan sistemi ve mobbing ile birleşince kuryeler üzerinde oluşan basınç trafikte stres, dikkatsizlik ve sonuç olarak kazaya dönüşüyor. Yaşamını yitiren kuryelerin ailelerinin, sevenlerinin ve moto kurye camiasının başı sağolsun.

17 Temmuz: Çanakkale Güzelyalı arası Truva Opet yakınlarında sağ emniyet şeridinde hiç bir uyarı koymadan park eden kamyonete arkadan çarpan motosikletteki Arif Cihan Aydın ağır yaralandı ve hastanede yaşamını kaybetti. 21 yaşındaki moto kurye Arif Cihan Aydın’ın cenazesine meslektaşları da katıldı. Aydın Ezine Yeniköy’de defnedildi.

17 Temmuz: İstanbul E5 Kadıköy istikametinde sabah saatlerinde bilinmeyen bir nedenle tek taraflı kaza sonucu Paket Taksi kuryesi Tayfun Aydoğan hayatını kaybetti. Aydoğan’ın kesin ölüm nedeni otopsiden sonra netleşecek. 22 yaşındaki Tayfun Aydoğan 5 yıldır kuryelik yapıyordu.

13 Temmuz: Aydın’ın Çine ilçesinde bir pidecide kuryelik yapan Sinan Kaya Yalıboyu Mahallesi kavşağında bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Devrilen motosikletteki Kaya yola savrularak ağır yaralandı. 112 Acil Servis ile Çine Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 28 yaşındaki kurye tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

10 Temmuz: 10 Temmuz’da Kırıkkale-Kırşehir yolu üzerinde kaza yapan 19 yaşındaki moto kurye İsa Uzel tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İsa Uzel henüz 3 aylık bir kuryeydi. Öncü Dürüm’de kuryelik yapan ve pakete giderken gidon hâkimiyetini kaybedip aynı yönde seyreden bir otomobile çarpıp kaza yapan İsa Uzel yaşam mücadelesini 12 Temmuz’da kaybetti. Delice ilçesinde toprağa verildi.