Kafa Yaralanmaları Tehlikelidir KASK TAKIN

393

Motosiklet kazalarının trafik kazaları içindeki oranı kıtaya, ülkeye ve şehirlere göre farklılık gösterse de yaralanma ihtimali otomobil kazalarında %20 civarındayken motosiklet kazalarında bu oran %80’leri bulmaktadır. Motosiklet sürücülerinin araç içinde trafikte bulunanlara oranla en az 25 kat daha çok yaralanma ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Motosiklet kullanıcılarının kendi deyimleri ile kaportaları kendi vücutlarıdır. En önemli korunma malzemelerinin başında ise kask gelmektedir.

Kask takmak uzmanların görüşlerine göre ciddi ve ölümcül yaralanmaları %70-75 oranında azaltmaktadır. Tabi bunda kullanılan kaskın kalitesinin de önemli bir payı bulunmaktadır. Havaların ısınması ile birlikte trafikte kask kullanmadan motosiklet kullananların sayısında artış yaşanmaktadır. Kurye Haber olarak daha önce İstanbul’un farklı ilçelerinde kask kullanımının azlığını gösteren video haberler yayınlamıştık.

Kask kullanımının hayati önemini gösteren “1Life 2Wheels” sayfası tarafından hazırlanan videoyu görünce tekrar konuya dikkat çekmek istedik. Kamu spotu niyetine çekilmiş videoya bir kaç ekleme yaparak yeniden yayınlamayı bir görev bildik.