Vigo Kurucularına Göre Kuryeler Aylık 17-20 Bin TL Kazanıyor

651

Vigo’nun kurucu ortağı Burç Öztüfekçi motokurye maaşlarının markadan markaya değişiklik gösterdiğini belirterek, farklı etkenlere göre belirlenen kazanç miktarının aylık ortalama 15 bin ile 20 bin lira arasında değiştiğini belirtmiş.

Burç Öztüfekçi’nin söylediklerine geçmeden Vigo ortaklarına yöneticilerine bir kaç şey hatırlatmak isteriz.

  1. Kuryelerin kahvaltı ve yemek yediklerini günlük en az 50 TL harcadıklarını
  2. Muhasebeye her ay en az 300 TL ödediklerini
  3. Aylık en az 2000 TL Bağkur ödemesi yaptıklarını
  4. Aylık en az 2000 TL yakıt ödediklerini
  5. Motor kirasına en az 2500 TL verdiklerini
  6. Motor kendisinin ise en az 1500 TL motor bakımı yaptıklarını hatırlatmak isteriz.

Liste bu şekilde uzar gider. Kuryelere kulak verdiğimizde işin aslının böyle olmadığını görmüş oluyoruz.

Narkoz Haber’de yayınlanan yazıda Burç Öztüfekçi, “Çalışma süresi, dağıtılan paket sayısı ve gidilen kilometreye göre farklılık gösteren aylık ücretlendirmenin ardından kuryelerin yakıt başta olmak üzere Bağ-Kur primi ve diğer ödemelerin ardından cebinde kalan miktar netleşiyor… Şirketimizdeki yeni güncellemeyle birlikte büyükşehirlerde kuryelerin aylık kazançları paket sayısına göre 17-20 bin TL bandına ulaşıyor.” dedi.

Yapılan zamma dair “Sektör hızlı bir büyüme gösterse de maliyetlerdeki artış gelirleri otomatik olarak etkiliyor. Biz de şirket olarak bizimle çalışan kuryelerimizin gelirlerini artan enflasyon ve maliyetler karşısında ezdirmemek adına fiyatlarımızda güncelleme yaptık. Bazı şehirlerimizde saatlik ücret artışı yaparken bazı şehirlerimizde paket başı ücretlendirmede yüzde 50’ye varan bir artış gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

Motoru olmayan kişilere ise; Kurye olmak isteyenleri istihdam etme konusunda her zaman istekli olduklarını ve şirketin, maddi imkânı olmadığı için motor alamayan ama kurye olmak isteyenlere kiralık motor hizmeti vermeye başladıklarını da sözlerine ekledi.