VİGO Kuryelerine Sorduk!

593

Asgari ücrete yapılan zamın ardından kuryeler zamları yetersiz bularak protestolara başladı. Trendyol kuryeleri İstanbul, Eskişehir ve Bursa’da protestolar düzenleyip şirket yönetimi ile görüşmeler gerçekleştirmişti; Getir kuryeleri ise zammın gecikmesi ve kimi depolarda 50 kuruşluk zamma karşı bir depo önünde protesto gerçekleştirdi; Getir’in alt taşeronu olan Vigo şirketine bağlı kuryeler de
protesto hazırlığında. Zamlar açıklandıktan sonra sosyal medya hesaplarında çok sayıda paylaşım ve İnstagram’da yayınladığımız postun altında gece boyu tartışmalar yapıldı. İlden ile yapılan zam değişse de saatlik ücretlerin sabit kalıp paket başına 2 ile 4 TL arasında zamlar yapılması büyük tepki topladı.
Kurye Haber olarak artan masrafları göz ardı edip göstermelik zam yapan Vigo Kuryelerine sorular sorduk.

PEKİ SİZ BU ZAMA DAİR NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

1) Kaç yıldır Vigo’da kuryelik yapıyorsunuz?

2) Asgari ücrete yapılan ara zam sonrası kuryelerin gözü de yapılacak ara zamlardaydı, Vigo’nun açıkladığı zamı nasıl değerlendiriyorsunuz?

3) Artan maliyetler sonrası nasıl bir zam beklentiniz vardı? Kuryeler olarak zam talebiniz nedir?

4) Trendyol kuryeleri yapılan zam oranlarına karşı kimi protestolar yaptı, Getir kuryeleri protesto hazırlığında peki sizin bu konudaki fikriniz nedir? Vigo kuryeleri, kuryeler ne yapmalı?