Trendyol Kuryesi Önce Dayak Yedi Sonra İşten Kovuldu

902

Paketleme konusunda tartıştığı işletme sahipleri tarafından saldırıya uğrayan ve darp raporu alan buna rağmen Trendyol Go firmasının işine son verdiği moto kurye Alihan Ergin ile yaşadığı saldırıyı ve sonrasında yaşanan gelişmeleri konuştuk.

10 Eylül 2022 tarihinde 22:51 sularında İstanbul Kartal Kordonboyu Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde bulunan Abdullah Efendi Künefe işletmesinden sipariş almaya giden Trendyol Go kuryesi Alihan Ergin künefenin pizza kutusuna konulmasına karşı çıktığını, şerbetin sepete akacağını ve siparişin zarar göreceğini, paketlemenin iyi yapılmasını ve poşet verilmesini istediğini söylüyor. İşletme sahiplerinin bu talebine sert yanıt verip onu terslemesi üzerine Trendyol’u aradığını ifade eden Ergin, şirketten konuştuğu görevlinin hiçbir biçimde yardımcı olmadığını ve her halükarda o paketi götürmesi gerektiği ve götürmediği takdirde slotonu 1.5 saat kapatacağını söylediğini dile getirdi. Ergin mecburen paketi aldığını başka bir işletmeden poşet isteyerek o şekilde müşteriye götürdüğünü fakat işletmenin müşteriyi arayarak gecikmenin kuryeden kaynaklandığını ve isterlerse kuryeyi Trendyol’a şikayet edebileceklerini söylediklerini müşteriden öğrendiğini bunun üzerine yeniden işletmeye döndüğünü de ayrıntılarıyla aktardı.

Röportaj yaparken hala gözündeki morluk geçmemiş olan moto kurye Ergin işletmede nasıl saldırıya uğradığını, buna iki kuryenin ve esnafın da şahit olduğunu, polis memurlarının geldiğini, darp raporu aldığını ve buna rağmen Trendyol’un ” 2 ay sistemini kapatıyoruz sonra bakarız ” diyerek işten çıkarıldığını; haksız yere işten atılmasını ve kredi borçlarını kapatmak için motosiklet ve telefonunu satmak zorunda kalacağını; sırf işlerini düzgün yapmalarını hatırlattığı için kendisine saldıran işletme sahipleri ve onu yüzüstü bırakan Trendyol Go firması hakkında sonuna kadar davacı olacağını anlattı.

Olaya tanık olan kuryeler de karakol ifadelerinde Ergin’i desteklerken; işletme sahiplerinin Ergin hakkında şikayetçi oldukları öğrenildi. Kurye Haber olarak işletmeyi arayıp görüş almak istediğimiz de ;”konu ile avukatımız ilgileniyor başka bir açıklama yapmayacağız” cevabı ile karşılaştık. Trendyol Go yetkililerinden görüş almak istesek de bir türlü muhatap bulamadık. Kurye Haber olarak bu konunun takipçisi olmayı sürdüreceğiz.