Trendyol Kuryesinin İsyanı

517

Bu hafta “Kuryeler Konuşuyor”un gündemi site yasakları. Kurye motosikletlerinin girişinin yasak olduğu siteleri her gün neredeyse paylaşıyoruz. Yazın sıcağında, kışın soğuğunda yüzlerce metre yürümek zorunda kalıyor moto kuryeler.

Bu hafta mikrofonu siparişleri teslim etmek için yazın sıcağında uzun mesafeleri yürümek zorunda bırakılan Trendyol kuryesine bırakıyoruz.

Trendyol kuryesinin isyanını tam halini YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

“Bakın deterjan bulaşık deterjanı elimizde 10 kilodan fazla ağırlıkla 5. Levent Torunlar sitesine geldim. Ben Trendyol kuryesiyim. Yani buraya motosiklet almıyorlar. Gecenin bu vakti saat şuanda 12. Bu saatte kurye almıyorlar, hala yürüyorum. Aşağıda girişte bıraktım motorumu. Yani bunu buraya sipariş eden kişi de 6 km ileriden marketten sipariş etmiş. Konuşamıyorum bu arada hani yoruldum arttık.

İki paket getirdim. Site içerisinde böyle yürüyorum. Sitelere motor almıyorlar. Almasınlar önemli değil. Ama biz de, ben kendi adıma konuşim elimden geldiğince geç saatte getircem bu paketleri. Yani bu saatten sonra da çok umurumda değil. Hava güzel spor yapıyoruz. Önemli değil ama bunun yağmuru var karı kışı var.

Yetkililere sesleniyoruz söylüyoruz anlamıyorlar. Israrla bize buralara sipariş getirttiriyorlar. Yani yönetimle konuşun içeriye girelim motorla diyoruz. Görüşmüyorlar konuşmuyor. Sistem bu yapacak birşey yok. Kölelik sistemi devam”

“Arkadaşlar 5. Levent Torunlar sitesi. Hiçbir şekilde motorlu kurye almıyorlar. Saat gecenin 12’si olmuş, yürüyoruz. Yani Trendyol kuryesiyim bu arada. Motorlu kurye almıyorlar içeriye. Saat gecenin 12’si olmuş, 1’i olmuş 2’si olmuş kimsenin umrunda değil. Sizin işiniz bu yapacaksınız der gibi bölgem dışı bir yere paket getirdim bu saatte. 6 km mesafeden paket getirdim buraya. Önemli değil 10 km de olsa getircez ama bunun yazı olduğu gibi kışı da var karı da var. Yani yapacak bişey yok bu sistemde bu şekilde çalıştığımız sürece yetkililer buraları kapatmadığı sürece uygulamadan. Yahutta buranın yönetimiyle görüşmediği sürece biz bu işi ya yapmıyacağız. Yada bu şekilde yapmaya devam edicez. Ya bu şekilde çok fazla kurye kaybediyorlar. Herkezde standart herkes de kendi işini yapmaya başlıyor. Kendi keyifleri bilir. Bizim için sorun değil. Neticede kurye firmaları herkesin kendi bölgeleri var. Trendyol dışında. Görüyorsunuz bölge gözetmeksizin kilometre gözetmeksizin bu şekilde sizi yürütüyorlar. Gidiceksin diyorlar. Çaresizsin yapacak bişeyin yok diyorlar. Yahutta çalışma kapı orada diyorlar. Buna çare yok arkadaşlar. Bakın görüyorsunuz otobanın kenarında bide Güzeltepe Mahallesi diye geçiyo burası bakın. Otobanın kenarında burası, burayı bilmeyen yoktur şimdi. Kimse kimseyi kandırmasın. Burası 5. Levent Torunlar Sitesi. Görün arkadaşlar, kuryelerin eziyetini görün. “