İngiltere’de Kuryeler Uyardı: Noel’de Kıtlık Olacak

346

Ekonomik kriz ve zorlaşan yaşam koşulları İngiltere’deki kuryeleri harekete geçirdi. GMB sendikası uyardı, “taleplerimiz kabul edilmezse restoranlar kıtlıkla karşı karşıya kalacaktır” dedi.


İngiltere’nin ünlü fast food restoranlarına malzeme taşıyan kuryeler maaşlarının yetersizliği nedeniyle grev kararı aldı. GMB sendikası, Burger King’in de aralarında yer aldığı ünlü KFC, Pizza Hut ve Wagamama fast food restoranlarındaki 400 üyesiyle greve çıkıyor.


Noel’e giderken satışların artacağını uman fast food restoranlarını uyaran GMB sendika yetkilisi Nadine Houghton, “Best Food’un ana tedarikçileri, Booker ve Tesco ciddi paralar kazanıyor. İşçilerin tek istediği, kendini bu ezici hayat pahalılığı krizinden koruyacak bir ücret anlaşması. Şimdi, İngiltere’nin ana caddelerindeki en iyi bilinen restoranlardan bazıları Noel’de kıtıkla karşı karşıya kalacak” dedi. Ve kuryelerin tek istediğinin ezici yaşam koşullarına karşı kendilerini koruyabilecek bir maaş anlaşması olduğunu belirtti.


GMB, Pizza Express ve Zizzi ile de çalışan lojistik firmasının hissedarlarını, “emek verenler zorlanırken büyük kar payları almakla” suçladı. Sendika, grev tarihlerinin yakın zamanda duyurulacağı uyarısında bulundu.