Kurye: Darp Edildim Patron: Kendimi Savundum

477

Mersin’de bir işletmede kuryelik yapan Ali A. adlı kurye paketten geç geldiği için işletme sahibi ve diğer çalışanlar tarafından darp edildiğini söyledi. Kurye Haber’e konuşan kurye; “Paketten geç geldikten sonra *tartışma hiç yaşanmamıştır* Sorgusuz sualsiz dinlemeden etmeden. Ben içeriye girdim kapıyı kapatıp direk darp ettiler.. Sorgusuz sualsız hiç bir şekilde tartışma yaşanmamıştır. İçeriye girip Sipariş yok mu abi dedikten sonra kapıyı kapatıp.Sorgusuz sualsiz yere yatırıp işkence etmişlerdir.” Yere yatırıldığı için kaçamadığını, yandaki marketin haber vermesi üzerine polislerin geldiğini anlatan kurye ambulansla hastaneye kaldırıldığını, sağ gözünün ciddi anlamda morardığını ve vücudunda da darp izleri olduğunu söyledi. Rapor alarak evde istirahata çekilen kuryenin polise şikayette bulunduğu da öğrenildi.

İşletme sahibine ulaştığımız da bir saldırının olmadığını kendisini savunduğunu ifade etti. “Bizim tek bir işletmemiz yok. 30 çalışanımız var. Bu işletmede yalnızca bir kurye çalışıyor. Bir kurye firmasından gelen ve 3 gündür yanımızda çalışan bu kişi siparişleri çok geç götürdüğü için geldiğinden beri çok sayıda şikayet aldık. Paketler iptal oldu. Dün de 20 dakikalık mesafeden bir ürün almaya gitmişti. 1 saat 17 dakikada gelince tepki gösterdim. Elimi kıvırdı ve çıkardığı şok cihazı ile vurmaya kalktı. Ben ve çalışanım saldırıyı engellemek için onu yere yatırdık. Ben kuryeye saldırmadım kendimi savundum. Polisi de biz çağırdık. Biz de şikayetçiyiz” diye konuştu.

Mersin Motorlu Kuryeler Derneği Başkanı Bahan Lale de Kurye Haber’e açıklama yaptı. “Ben de karşıyım kuryeleri acele ettirmelerine. Hem ters nokta verip de hem geç kalındı diye işletmenin kendi hatası yüzünden bir insan bunu hak etmedi.Farz edelim ki, kurye hatalı buna rağmen bir insan sonuçta bu kadar kötü bir şekilde darp edilmemeli. Çalışmasın, işten çıkartırsın olur biter adam dövmek nedir anlamıyorum bu insanları. Biz kuryeler canımızı yola koyuyoruz yağmur çamur dinlemiyoruz. Siparişleri zamanında yetiştirmeye ve vermeye çalışıyoruz karşılığında elinize sağlık diyip değer görmek istiyoruz başka bise değil.Kurye mesleğini bir kez daha anladım ki; meslek yerine koymuyor ve çalışanlarına değer vermiyorlar.Biz dernek olarak şiddetin her türlüsüne karşıyız. Her sorun hukuki olarak çözülmeli. Bu konuya dair de hukuki süreç başlatılmıştır Dernek olarak kuryemizin arkasındayız Biz bu olayın takipçisi olacağız. ”