Eskişehir’de Hırsızlar Kuryelere Saldırdı

493

Eskişehir Tepebaşı İlçesi’ne bağlı Yenibağlar Mahallesi Tutan Sokak’ta dün kuryelere yönelik hırsızların saldırılarını o bölgeden bir takipçimiz aktardı. “Akşam saatlerinde Tutan sokakta Bir markette müptezel bir grup hırsızlık yapıyor. Market sahibi yaşlı amca ‘Allah rızası için biri polisi arasın’ diyor. O sırada Trendyol kuryesi bir kardeşimiz polisi arıyor. ‘Sen niye polisi arıyorsun, diye darp etmeye çalışıyorlar. Daha sonra olay yerinden uzaklaşıyor.”

Saldırı girişimi ve zorbalığın orada bitmediği ve uzun süre nasıl devam ettiğini yine aynı takipçimiz şöyle anlatıyor: “Başka bir Trendyol kuryesini görüp aynı kişi sanıp saldırmaya başlıyorlar. Bıçaklarla sopalarla taşlarla. O da olay yerinden uzaklaşıyor. Daha sonrasında bunlar gördükleri her kuryeye çalıştığı firma fark etmeksizin bıçaklarla sopalarla taşlarla saldırıyorlar. Bazı arkadaşlarımızın kaskını sallamalarla satırlarla kırıyorlar. Bazı arkadaşlarımızın kolunu kırıyorlar tek yakaladıkları tüm kuryelere saldırıyorlar. Bir yerden sonra firma fark etmeksizin tek gördükleri her kuryeyi saldırmaya başlıyorlar.”

Bir başka takipçimiz de Eskişehir’de bir hırsızlık çetesinin adeta kurye avına dönüşen saldırısını şu şekilde bildirdi;”O olay üstüne de hırsızlık yapanlar esgal alamadıkları için bu akşam kanal 26 etrafında Fatih Mahallesi’nde güllük civarında denk getirdikleri kuryelere saldırıyorlar.”

Saldırıların duyulması ile birlikte kuryeler Sıhhiye kavşağındaki benzin istasyonunda toplanırken emniyet yetkilileri gelerek soruna müdahale ettikleri ve 2-3 saldırganın gözaltına aldığı da gelen bilgiler arasında.