Kurye Yaşamını Kaybetti Kamyon Şoförü Kayıp!

607

Dün ölüm haberini yaptığımız moto kurye Bülent Yahşi’nin ölümüyle ilgili yeni bilgilere ulaştık. İstanbul Göktürk Yemek Sepeti’nde 12-24 çalışan Yahşi saat 22:30 sularında Eyüpsultan ilçesi Hasdal İstanbul Havalimanı yolunda sağ şeritte park etmiş bir kamyona arkadan çarpmış olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Dün akşam evine gitmek için olay yerinden geçen Bülent Yahşi’nin mahalleden arkadaşı kazayı görünce aynı mevkide çalışan arkadaşı Bülent’i uyarmak için aramak istedi. Fakat telefon çalar ama açan olmaz. Kendisi de yakın zaman öncesine kadar kurye olan takipçimiz olay yerine gittiğinde kaza geçirenin aramayı düşündüğü arkadaşı Bülent olduğunu gördü.

Takipçimiz yaşadıklarını şöyle aktarıyor; “Çok yakın arkadaşımdı kazayı şans eseri geçerken gördüm. Merak ettim ‘dikkat et kaza var’ demek için aradım. Halbuki kazayı yapan kendisiymiş. Daha sabah konuştuk yeni motor almıştı heyecanlıydı. Öğretmenlik ataması bekliyordu sadece 3 ay kuryelik yapmak için girdi motorunu alacaktı.”

Bu acı tablo ile karşılaşan takipçimiz ve olay yerine gelen Bülent’in depodan arkadaşları bir yandan büyük bir acı yaşarken diğer yandan sorumsuzca o kamyonu park eden, stop lambaları yanmayan ve hiç bir uyarıcı reflektör koymayan ve Bülent’in ölümüne neden olan şoförü aramaya başladı. Ancak şoför bulunamadı. Kask kamerası olan Yahşi’nin kask kamerasını arayan arkadaşları kamerayı ormanda açılmış ve atılmış şekilde buldu. Bülent’in yakın arkadaşı takipçimiz, arkadaşının dikkatli bir sürücü olduğunu belirterek şunları ifade etti: “Bülent çok dikkatli motor kullanırdı ekipmanı tam ve kamerasını hep açardı kamyon sürücüsü kazadan sonra yaya olarak kaçmış çocuğun kafasındaki kamerayı tepede ormanda bulduk kabı çıkartılmış.”

Arkadaşı Bülent’in ardından isyan etti 89’ doğumlu Bülent KPSS’ye girmiş ve öğretmen olarak atanmayı bekliyordu. Ataması yapılana kadar yeni aldığı motoruyla Motovlog yapmayı planlıyordu.Yalnızca 3 ay kuryelik yapıp ayrılacaktı!

“O kadar zor ki ne hissedeceğimi bile bilemiyorum” diyen takipçimiz kuryelerin içinde oldukları tabloyu şöyle özetledi: “12 saat çalıştırılmak zulümdür kurye firmalarının umrunda değiliz. Bizler ya hızlı gideceğiz ya da aç kalacağız ya paran ya canın mevzusu. Bir gün bu haberler de dostumu göreceğimi hiç düşünmemiştim canım dostum.”