Moto Kuryenin Ölüm Haberine Erişim Engeli

2111

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz‘in oğlu Ahmet Cengiz, 2015 yılında Kısıklı’da moto kurye Ayhan Mutlu’nun ölümüne neden olduğu “kaza” ile ilgili habere erişim engeli getirtti.

İlgili davanın gelişim sürecine dair Hürriyet’ten Aziz Özen’in haberine göre; Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, 1 Temmuz 2015’de meydana gelen kazada moto kurye Ayhan Mutlu’nun dikkatsizlik sonucu yolcu indirip bindiren minibüse çarptığı, Cengiz’in de onu çok yakından takip ettiği ve hızını da ayarlamadığı için devrilen motosikletten düşen Musa Akan ve Ayhan Mutlu’ya çarptığı, kusurlu olduğu belirtildi. Cengiz için 2 – 15 yıl, Mutlu için 2 – 6 yıl hapis cezası istendi.

Savcılık, Ahmet Cengiz’i cipi ile moto kuryeyi fazla yakından ve hızlı gitmekle suçlasa da, mahkeme ölümlü kazada kusuru olmadığı gerekçesiyle ünlü iş adamının oğlu için beraat verdi.

Mahkeme Heyeti, sanık Cengiz’in kazada kusuru bulunmadığından beraatine karar verdi. Mutlu’yu 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptıran mahkeme bu cezayı da, 15 bin 200 lira para cezasına çevirdi.