Filipinler’de Kurye Grevi

227

Filipinler’in başkenti Manila’da Ulusal Yiyecek Dağıtımı Kuryeleri Birliği (RIDERS-SENTRO)’nin çağrısıyla Grab Food şirketinin ücret indirimine gitmesi 200 kurye tarafından protesto edildi.

Asya kıtasındaki en büyük çevrimiçi yemek dağıtım platformu olan Grab Food yaptığı bir açıklama ile kuryelerin ücretlerinde indirim yapacağını duyurdu. Grab’ın yeni tarifesi, taban ücreti sipariş başına 45 pesodan 35 pesoya (79 sentten 61 sente )ve kilometre başına ücreti 10 pesodan 7 pesoya (18 sentten 12 sente) düşürülecek. Ücret indirimine karşı kuryeler dün 1 günlük grev ilan etti. Kuryeler uygulamaları kapatarak Manila Metrosu’nda buluştu ve Quezon Memorial Circle çevresinde konvoy oluşturdu. Taleplerini yazdıkları kartonları motosikletlerine asan kuryeler ücret indirimi değil ücret artışı istediklerini, sosyal haklarının geliştirilmesini ve sendikalarının tanınmasını istedi.

Grab Food kuryeleri 19 Ekim’de de RIDERS-SENTRO’nun çağrısı ile bir miting düzenlemişti.

Grab Food Singapurlu çok uluslu bir şirkettir. 2012 yılında Singapur’da kurulan şirket çok geçmeden Malezya, Kamboçya, Endonezya, Myanmar, Filipinler,Tayland ve Vietnam’da faaliyet göstermeye başladı.