Diplomat Kuryeye Çarptı; Kurye Yoğun Bakımda, Diplomat Serbest

270

İstanbul’da dün öğlen saatlerinde Avrasya Tüneli’nin Aksaray çıkışında arkadan gelen bir otomobil motosikletlete hızla çarptığı; moto kurye Yunus Emre Göçer’in ağır yaralanarak Samatya Hastanesi’ne kaldırıldığı, şoförün ise gözaltına alınmadığı kuryeler tarafından dün duyurulmuştu.

Kurye gruplarında bu “kaza” ve şoförün serbest kalması infiale yol açmış bugün saat 11:00’de Çağlayan Adliyesi’ önüne çağrı yapılmıştı.

Sabah erken saatlerden itibaren Adliye önünde moto kuryeler toplanmaya başlandı. Yaklaşık 300 kurye  adına yapılan açıklamada Yunus Emre Göçer’e vuran şoförün diplomat olduğu açıklandı.

Kuryelerin temsilcisi; kaza yerinde yaptıkları ön incelemede fren izinin dahi olmamasının, şoförün Yunus Emre yerde can çekişirken onu izlemesi ve serbest bırakılmasının kabul edilmez olduğunu söyledi.

Kurye temsilcisi yaptığı açıklamada; “Yunus Emre canıyla uğraşırken karşı tarafın arkadan vurup da diplomat korumasıyla yargılanamaması, gözaltına alınamaması bizim için çok acı verici. Biz dünden beri hiç uyumadık. Buradakilerin adı Ahmet ya da Mehmet. Motor üzerinde ekmeğini kazanan herkes bizim kardeşimizdir, canımız ciğerimizdir. Lütfen trafikte artık motosikletin varlığını benimseyelim, anlayalım. Şu telefonlarımızı elimizden bırakalım.  Karşı tarafın tek fren izinin olmaması elinde telefonla gittiğini bize düşündürtüyor.” dedi.

Bölgede resimlerini çektiklerini, kendi imkanlarıyla ön öncelere yaptıklarını söyleyen kurye temsilcisi vuran kişinin resminin de ellerinde olduğunu açıkladı.

Farkındalıklarını hissettirmek için toplandıklarını ifade eden kurye temsilcisi; “Şu an 300 kişiyiz. Bu 500 olacak 1000 olacak gerekirse 5 bin olacak 10 bin olacak. Lütfen bizi duyun. Biz kendimizi duyurmaya geldik. Diplomat kimliği altında yargılanmayan kişiyi alsınlar, yargılasınlar. Bu kadar insanın, herkesin annesi babası var. Bir tutanak dahi yok. Bu kişi neden salındı. Biz bunun için buraya toplandık. Bu daha hiçbir şey bu daha da çoğalacak. Lütfen bizleri duyun. Bizleri anlayın. Motor üzerinde gezen, motor üzerinde mesleğini icra eden arkadaşlarımıza saygı duyun.” dedi.

Başka kuryeler de konuşma yaparak ne kadar üzgün olduklarını ve adalet istediklerini, dualarının Yunus Emre ile olduğunu dile getirdi.

Daha sonra kuryeler konvoy halinde Yunus Emre Göçer’in yoğun bakımda olduğu Samatya Hastanesi’ne doğru yola çıktı.