14 Şubat Sevgililer Günü’nde Kurye Grevi

196

İngiltere’de, Deliveroo ve Uber Eats, Just Eat ve Stuart.com’a bağlı yemek ve market kuryeleri, daha yüksek ücret ve daha iyi çalışma şartları talebiyle 14 Şubat Sevgililer Günü’nde 5 saatliğine iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Yaklaşık 3 bin motorlu ve araçlı kurye, daha yüksek maaş ve daha iyi çalışma koşulları talebiyle, çarşamba günü 17:00 -22:00 arasında iş bırakacak.

İngiltere’de kuryeler 2 Şubat’ta da benzer taleplerle Londra’nın yanı sıra Brighton, Bristol, Liverpool ve Glasgow’da iş bırakmış ve kalabalık konvoylar düzenlemişti.

Kuryeler sosyal medyada yaptıkları çağrıda şunları ifade etti; “Yetersiz maaşlar karşılığında dur durak bilmeden çalışmaya devam etmek yerine haklarımız için birkaç saati feda etmek temel öneme sahip.”

Ayrıca kuryeler, açıklamalarında tehlikeli iş kolunda yetersiz ücret konusuna dikkat çekti; “Yaptığımız iş için adaletli bir ödeme talep ediyoruz. Sömürülmekten ve her gün hayatlarımızı riske atmaktan yorulduk. Seslerimizin duyulmasının zamanı geldi.”

ABD’deki Uber, Lyft ve teslimat sürücüleri uygulama şirketleri tarafından kötü muamele görmekten bıktıklarını ifade ederek 14 Şubat’ta 2 saatlik grev yapacaklarını duyurdu. Açıklama şu şekilde;

“Sırf geçimini sağlamak için haftada 80 saat çalışmaktan, güvenliğimiz için sürekli korkmaktan ve bir düğmeye tıklayarak devre dışı bırakılmaktan bıktık. Ülke genelinde Austin, Chicago, Hartford, Miami, Newark, Orlando, Philadelphia, Pittsburgh, Rhode Island ve Tampa’da 14 Şubat’ta herhangi bir havaalanına gidip gelmiyoruz. Greve gidiyoruz ve uygulama şirketlerine ARTIK ALMAYACAĞIMIZI söylüyoruz!
Uber, Lyft, DoorDash ve sıkı çalışmamızdan kar elde eden tüm uygulama şirketlerinden değişiklik talep ederken, 14 Şubat Çarşamba günü 11am-1pm’den itibaren Uygulama Çalışanları için Adalete katılın! Protesto edeceğiz ve havaalanından HERHANGİR BİR YOLCULUK yapmayacağız.”