Bolu Getir (G10) kuryeleri kontak kapattı!

226

Kuryelerin kontak kapatma nedeni ise yapılan zammın yeterli olmaması ve yetkililerin bu talepler karşısında sessiz kalması.

Kuryeler bu süreci şu şekilde aktardılar;

“Bolu Getir (G10) kurye olarak kontak kapatmış bulunmaktayız. Sene başından itibaren sesimizi duyurmaya çalıştık fakat kimse dönüş sağlamadı. Ayda 40 bin 50 bin TL kazanacaksınız vaadiyle kandırıldık!

– Depomuzda 1 tanesi kurye şefi olmak üzere toplam 7 kurye var.

– Sakarya ve Düzce hattında saatlik 70 TL ve paket başı 22 TL olmak üzere fiyatlarda zam yapıldı. Bolu’da yaşam pahalılığı ve çalışma şartlarının zorluklarından dolayı bizim diğer illerden neyimiz eksikti. Durumu bir çok kez yazılı ve sözlü olarak dile getirmiş olmamıza rağmen kesinlikle olumlu dönüş yapılmadı, bırakın olumlu dönüş yapmayı insan yerine koymadılar bizleri.

– Huzursuzluğumuzu ilk Getir firmasının kurye şefi ile sözlü bir şekilde çözümlemeye çalıştık bunun yeterli olmadığını anlayınca yine sözlü olarak depo müdürüne durumu ilettik. Sürekli geçiştirici cevaplar verilince de biz kuryeler olarak bölge müdürlerinin de içinde bulunduğu WhatsApp üzerinden yetkili ekibe güzel bir dille tekrardan durumu izah ettik, ama sonuç değişmedi.

– Saatlik 50 TL ve paket başı 22 TL sistemi ile çalışıyor. Kaç saat çalışıyorsunuz sorusuna cevap verecek olursak kurye şefleri o gün kaç saat çalışmamızı isterse o kadar saat çalışmak zorunda bırakılıyoruz. Bekleme yeri iki insanın sığacağı kadar hatta sadece bir tane tabure koyun diğer insanda sığmaz. O derece dar bu sebepten genelde dışarıda kalmak zorundaydık. Yemek molası evet var 8 saat çalışan bir arkadaş sadece 30 dakika mola kullanabilir. Geri kalan 7,5 saatinde ise mola diye bir hak yok.”