İngiltere’de Kuryeler Ücret Artışı İçin Grevde

206

Dün İngiltere’de başkent Londra’da UberEats, Deliveroo ve JustEat Delivery kuryeleri ücret artışı talebi ile grev yaptı.

Yüzlerce kuryenin katıldığı grevde şehrin birçok sokağında kurye konvoyları görüldü. Kuryeler yoksulluk içinde olduklarını ve insanca geçinebilecekleri zamların yapılmasını istiyor.

Kuryeler Mc Donald’s şubelerinin önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi. Daha sonra motosikletler ve bisikletler ile şehrin birçok caddesinde kornalarına basan kuryeler seslerini duyurmaya çalıştı.

17:00-22:00 saatleri arasında en az 3.000 kuryenin iş bırakması teslimatlarda ciddi aksaklıklar meydana getirdi. Çok sayıda şikayet alan Deliveroo şirketi web sayfası üzerinden müşterilerine şu açıklamayı yaptı; “Yakında normale döneceğiz. Şu anda teslimat ağımızda bazı kesintiler yaşıyoruz. Bunu çözmek için çok çalışıyoruz ancak siparişinizin ulaşması daha uzun sürebilir.”

Kısa sürede ses getiren kurye grevine dair firmalar art arda açıklamalarda bulundu. Uber Eats sözcüsü şunları söyledi: “Kuryelerin uygulamayı istedikleri zaman ve yerde kullanarak kazanmaları için esnek bir yol sunuyoruz.”

Just Eat’ten bir sözcüsü ise açıklamasında şunlara yer verdi: “Ağımızdaki kuryeler tarafından dile getirilen endişeleri ciddiye alıyoruz. Serbest çalışan kuryelere son derece rekabetçi bir taban ücret sağlıyoruz ve ayrıca kazançlarını en üst düzeye çıkarmalarına yardımcı olmak için düzenli teşvikler sunuyoruz. Ücret yapımızı gözden geçirmeye devam ediyoruz. düzenli olarak ve kuryelerden gelen geri bildirimleri memnuniyetle karşılıyoruz.”

Kuryelerin haklarını alana kadar mücadele edecekleri öğrenildi.