Rekabet Kurumu Yemeksepeti’ne Soruşturma Açtı

48

Rekabet Kurumu’nun web sitesinden yayımlanan duyuruya göre Yemepsepeti’ne soruşturma başlatıldı. Kuruldan yapılan açıklamada, kendi kurye hizmetini zorunlu tutmak ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. ve/veya 6. maddesini ihlal ettiği iddiaları araştırılacak.

Yemeksepeti’ne açılan soruşturmanın gerekçesi ise ”kendi kurye hizmetini zorunlu tutma ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırma” olarak gösterildi.

Ön araştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 07.03.2024 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Yemek Sepeti Elektronik İletişim Perakende Gıda AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 24-12/211-M sayı ile karar vermiştir.

Rekabet Kurumu ayrıca, geçtiğimiz aylarda Çiçeksepeti hakkında da bir soruşturma açmış ve şirketin platform hizmetlerini üçüncü taraflara kapatmak ve kendi bayileri lehine davranışlarda bulunmak suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesini ihlal ettiği belirtilmişti.