Kuryeler Park Yeri Beklerken Ceza İle Karşılaştı

103

İzmir Bornova Küçük Park’ta seçimden önce belediye başkan adaylarının kendilerine motosiklet park yeri sözü vermesine rağmen seçimden sonra zabıtaların uyarı yapmaksızın fotoğraf çekip “kaldırım işgali” cezaları yazdığını söyleyen kuryeler seslerinin duyulmasını istiyor.

Küçük Park’tan çok sayıda takipçimiz mesaj yazarak mağduriyetlerini dile getirdi. 50-55 işletmenin ve yaklaşık 400 civarı kuryenin olduğu bölgede birden başlayan cezalar kuryeler arasında tepkiye neden oldu. Ayrıca 160-161-162. sokaklardan parka çıkışların da yasaklanması, kuryelerin hareket alanını büyük oranda daraltmış durumda.

Belediye ile görüşülmesine rağmen çözücü yaklaşılmadığını, motosiklet park alanı olarak Gediz Caddesi’nin gösterildiğini, oradan Küçük Park’a yürüme mesafenin 1.5-2 km olduğunu dile getiren kuryeler sorunlarının çözümü için CİMER’e de toplu dilekçe yazdıkları bilgisini paylaştı. Kaldırım işgali ve ters yön cezalarının binlerce TL’yi bulduğunu, zaten son dönemde kazançlarının düştüğünü söyleyen kuryeler bu soruna bir an önce bir çözüm bulunmasını bekliyor. Bornova kuryelerinin yetkililere iletmek üzere yazdıkları yazıyı da olduğu gibi paylaşıyoruz;

“Merhabalar efendim iyi günler hayırlı görevler ben moto kurye olarak Bornova bölgesi küçük parktan yazmaktan bulunuyorum son zamanlarda yaşadığımız sıkıntıyı size dile getirmek istiyorum küçük park meydan moto kurye alanı yapılacağını belirtmesine rağmen belediye başkanımız zabıta tarafından ceza yazmakta olup ve asayiş polisine görev verip bize ceza yazmakta olup videomuzu motorumuzun arkasından uyarı yapmadan direk ceza yazmaktadır belediye başkanına dile getirmemize rağmen zabıta ve polislerle konuşmamıza rağmen bir çözüm yolu bulamadık sonuca ulaşamadık ve derdimizi ekmek teknemizi bırakmak istemediğimizden moto kurye alanı ve ceza yazilmamasini istiyoruz ayrıca yazılan cezaların silinmesini istiyoruz..

Bornova kuryeleri
Saygılarımla..”