Kadın Kuryelerden Güzel Haberler

590

Bugüne kadar genelde kuryelerin sorunlarına dair haberler paylaştık. Kadın kuryelerin de varlık gösterdiği bu iş sahasında 8 Ağustos’ta Türkiye’nin ilk Kadın Kuryeler Derneği’nin kurulduğunu duyurmuştuk.

Kadın kuryeler için güzel bir haber de Vigo çalışanı kadın kuryelerden geldi. Kadın istihdamını arttırmak istediklerini söyleyen firma, kadınları bu sektöre dahil etmek için ‘Kadın Girişim Desteği’ uygulamaya başladı. Yaklaşık 10 aydır uygulanan destek, 100’den fazla kadın kuryenin işini daha mutlu yapmasını sağlıyor. 

İşe yeni başlayan kadınlara ilk ay 800 lira, ayrıca çocuk sahibi çalışan kadınlara her ay 800 lira “kreş desteği” ödemesi yapılıyor.

Vigo bünyesinde çalışan kadın kuryelere her ay bir gün regl izni veriliyor. İzni kullanmak istemeyen kuryelere ise 500 TL ek ödeme yapılıyor.

Kadın kuryelere, şirketin bu uygulamasının pratikte yansımalarını sorduğumuzda, kadın kuryeler uygulamanın hayata geçirildiğini ve durumdan memnun olduklarını, şirketin kendilerine önem verdiklerini hissettiklerini dile getirdiler. Regl izni kazanılmış bir hak olarak önceden bildirildiğinde ayın başka bir gününde de değerlendirilebildiğini ifade ediyor kadın kuryeler. 

Kadın kuryelerin, kadın olmaktan kaynaklı özgün sorun ve taleplerinin takipçisi olmaya ve işletmelerin kadın kuryeler tarafından alkışlanan ve örnek gösterilen uygulamalarını duyurmaya devam edeceğiz.