Şok Market Kuryeleri Ne Yaşıyor

6408

ŞOK Marketler Zinciri Cepte Şok uygulaması için üç tekerlekli elektrikli teslimat araçları kullanıyor. Bu araçları kullanan kurye takipçilerimizden biri yolladığı mesaj ile parlak reklamların arkasındaki gerçeği ortaya koydu “Şok market kuryesiyim hocam halimiz berbat yeni diye verdikleri motor acınası halde yaptırmıyorlar. Çok zorluk çekiyoruz şu an tabi yaptılar ama bilginiz olsun girecek olursa uzak dursun köle gibi kullanıyorlar kuryeyi.”

ŞOK Marketler CEO’su Uğur Demirel, bu yılın ilk günlerinde verdiği bir röportajda “Cepte ŞOK motorlarımızı 81 ilde tüm müşterilerimizin hizmetine sunacağız. Bu projemizle yaklaşık 1.300 kişiyi istihdam etmeyi planlıyoruz” diyerek reklamları bizzat başlatmıştı. Çevre dostu, elektrikli treeporter ile teslimat reklamlarının arka planında ise sürekli motor arızası yapan, kapılarında sorun çıkan araç gerçeği duruyor. Takipçimizin aktardığı bu bilgileri marketin müşteriler için oluşturduğu “ŞikayetVar.Com” adresinden de teyid ettik. Çok sayıda müşteri siparişlerinin araç bozuldu gerekçesiyle teslim edilmediğinden şikayet ediyor.

Şok kuryesi:”Moto kuryelere Allah yardım etsin bizim yine üst kapalı yağmurda çamurda iyiyiz ama şarjlı bir motor ve berbat hocam reklamlarda gördüğünüz bu motorun arızası geldiğinden beri bitmiyor.” diyerek treeporterların tek artısının yağmurda koruyor olmasını gösteriyor. Market için bir kere de çok ürün yollama avantajli olurken aynı şey kurye için bir eziyete dönüşüyor. Zira motorlar ile siparişlerde yine bir sınır olurken treeporterlar ile yüklü miktarda su siparişleri verilebiliyor. Binanın önüne park etseniz bile o kadar ürünü müşteriye teslim etmek zorken treeporterların da bazı sitelere alınmaması tablonun ağırlığını ortaya koyuyor.

Şok kuryesi takipçimiz iki noktaya daha dikkat çekiyor, sipariş olmadığında kuryelerin markette çalıştırılması ve bu ağır işe uygun bir maaşın verilmemesi!! Kendisine soran olursa bu işi kesinlikle tercih edilmemesi konusunda yorum yaptığını söyleyen kurye:”Herkesin bilgisi olsun işini bırakıp gelip burada çalışıyorum demesinler yazık olur işlerinden olurlar.”uyarısına devam ediyor.

Pandeminin ilk başlarında ise evlere market arabası ile sipariş götürmeyi reddeden çalışanların işten kovulduğu haberleri basına yansımış ve markete karşı boykot çalışmaları yapılmıştı.

Şok Marketler’in cirosu geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 33 artarak 28,4 milyar TL’ye ulaşırken, Türkiye’nin 81 ilinde yaklaşık 9 binden fazla mağazası ve 40 bin çalışanı bulunmaktadır. Birçok örnekte görüldüğü gibi şirketlerin sermayesi, şubesi ve çalışan sayısı arttıkça işçilerin çalışma koşulları da bozuluyor!