Yolda Kalan Motorcuya Kurye Desteği

422

Motorcular arasından yolda kalana yardımcı olmak adettendir. Dün gece İstanbul Çevre Yolu’nda emniyet şeridinde diğerleri yanan bir motosikleti gören iki kurye durur. Sorunun benzin olduğunu öğrenen kuryeler hemen “ne olur ne olmaz”diye yanlarında taşıdıkları hortum ve şişeyi çıkartır. Ve deposunda daha çok benzin olan kuryenin motorundan benzin çekmeye başlanır.

O sırada yolda kalan motorcudan acı gerçek öğrenilir. Yolda kalmasının nedeni ihmalkarlığı değildir! Daha dün 100 TL’lik benzin almıştır ve sadede 60 Km yol yapmıştır. Ona güvenerek işten çıkıp evine gitmek üzere çevre yoluna girmiştir. Motor tekleyip durunca deponun boş olduğunu fark eder motosiklet sürücüsü. O an anlar motorun deposundaki benzinin başkaları tarafından boşaltıldığını yani çalındığını.

Birileri benzinini çalarken başka birileri ona benzin vermek için tereddütsüzce yanında durur. Eziyete dönecek bir gece motorcuların dayanışması ile depoda depoya benzin transfer ederek ve ayak üstü keyifli bir sohbet ederek; “kazasız belasız”, “tekerin düz bassın” temennileriyle son bulur…