“Saldırı Montaj ile Silinebilir Peki Gözümdeki Morluklar”

841

Cumartesi günü Trendyol Go kuryesi Alihan Ergin ile yaptığımız röportajın yankıları devam ediyor. Sosyal medyada gösterilen tepkiler sonucunda ilgili işletme Google hesabının adını değiştirip yorumları sildiğinin haberini de dün paylaşmıştık. Bugün ise sabah saatlerinde bir sosyal medya hesabından künefeciye ait kamera kayıtları yayınlandı. Saldırıya uğrayan kuryenin görüşüne başvurulmadan ve kuryeyi suçlu gösterme amacıyla bolca yazının da eklendiği 8.5 dakikalık kamera görüntülerini herkesin izlemesi için ilgili linki haberin altına ekleyeceğiz. *

Kuryenin röportajı ile bu video isteyenler tarafından ard arda izlenebilir. Künefeciyi ilk gün de arayıp açıklama yapıp yapmayacaklarını sormuş ve konun avukatları tarafından takip edildiğini söyleyip bize açıklama yapmayacaklarını ifade ettiklerini röportaj haberimizde dile getirmiştik. Şimdi mikrofonumuzu yeniden kurye Alihan Ergin’e uzatıyoruz:

*10 Eylül gecesi bir künefecide saldırıya uğradığınızı açıklamıştınız. Röportajınız kurye camiasında ses getirdi. Bugün, davada bir taraf olmanıza rağmen henüz size bile verilmeyen kamera kayıtları bir sosyal medya hesabından yayınladı. Öncelikle şunu sormak istiyoruz o geceye dair bütün görüntüler bunlar mı?

-Öncelikle merhaba. Hayır o geceye dair tüm görüntüler onlar değil, kayıtlar üzerinde oynanma yapılıp, yazılar yazılarak bir algı yaratılmaya çalışıldığı çok belli. Eğer ki bütün kayıt saat yazan ve montajsız şekilde paylaşırlarsa her şey apaçık belli olacaktır.

*Trendyola yakınlığı ile bilinen sosyal medya hesabı “gerçek kurye haber” başlığı ile yayınladığı videoda sizin suçlu olduğunuzu ve mekan sahiplerine bağırıp çağırdığınızı iddia ediyor bu gerçek mi?

-Hayır gerçek değildir, ordaki bayan bağırıp çağırdı her seferinde ben düzgün konuşurken kendileri “seni dövdürürüm” diye tehditler savurmuştur. Montajlı görüntülerde bile benim kimseye saldırmadığım ve hakkımı aradığımı kurye olan herkes fark eder.

*Ayrıca sizin 20-25 kişi ile dükkanı bastığınız iddia ediliyor bu doğru mu, siz 20-25 iken mi darp edildiniz ve darp raporuna da yansıyan gözünüzdeki patlama ve morarma yaşandı?

-20-25 kişi sayısı asılsızdır. Evet birileri geldi herkes birbirine destek çıkmak için toplanılıyor ama mekan basmaya değil bana saldırdıkları için geldiler ve olayın aslını öğrenmek istediler. Onlarda hiçbir şekilde ne mekana saldırı yapıldı ne de tehdit savruldu. O kamera kayıdını dikkatli izlediğinizde birinin sürekli benim peşime doğru saldırmak için gelmeye çalıştığı, bayanın ise onu her defasında içeri soktuğunu görür. 3.36. saniyede “olay burada bitiyor”demişler ya tam tersi aslında olay/saldırı tam o anda gerçekleşiyor. Bana saldırdıkları anları montajda silmişler. Ama gözümdeki morlukları ve darp raporunu nasıl silecekler! Bana saldırdıklarından 10-15 dakika sonra duyan arkadaşlar geliyor. Eğer kendilerinde o kadar eminlerse neden videonun orjinal ve saat,dakika,saniye gözükecek tarzda yayınlamıyorlar. Ve o kadar haklılarsa niye senaryo yazma videoyu kesip biçip izleyenleri manipüle etmeye çalışıyorlar!!!

*Videonun kasıtlı olarak kesildiğini ve üzerine yazılar yazılarak algı oluşturulmaya çalışıldığını söylediniz. Peki dava süreci devam ederken neden böyle bir şeyin yapıldığını düşünüyorsun?-Benim üzerimdeki desteği kesmek için ve imajlarını toparlamak istedikleri için yalana, montaja başvuruyor olabilirler. Ama dava sürecinde nasılsa herşey ortaya çıkacak. Sizin aracılığınızla beni destekleyen herkese de teşekkür etmek istiyorum. İyi ki varlar. Gerçekler ortaya çıktığında kimsenin desteğini boşa çıkarmayacağım. Video kaydının oynandığı açıkça belli videonun üzerinde bile yazıyor, montajın herhangi bir uygulamada veya sitede yapıldığı bellidir. Ayrıca bana verilmeyen kamera kayıtlarının başkalarına verilmesi hakkında da dava açacağım. Nasılsa dava sürecinden orjinal kayıtları bize de vermek zorunda kalacaklar.Tekrardan beni destekleyenlerden desteklerini boşa çıkarmayacağım ve çok teşekkürler ediyorum.

* https://www.instagram.com/reel/CiroxVAo8z0/?igshid=YmMyMTA2M2Y=