Aracı Kuryenin Üzerine Kırıp Kaçtı

399

📍İstanbul / Bağcılar
Bağlar Mahallesi Gaziosmanpaşa Caddesi üzerinde bir otomobil sürücüsü Trendyol kuryesine ilk önce hakaret ve küfür etti ardından çarpıp kaçtı.
Olayı yaşayan kurye ile röportaj gerçekleştirdik.

1) Merhaba görüntüde bir aracın kasıtlı olarak üzerinize kırdığı, vurduğu ve kaçtığı görülüyor. O gün neler yaşadınız?
Trendyol kuryesi olarak kaza yapmadan 200 metre geride seyir halinde ilerliyorduk. Ben meydan tarafına, Güneşli’ye sipariş almaya gidiyordum. Şahıs yanımdan hızla geçti, ileride önüme geçip ‘’Ne yapıyorsun sen, düzgün sürsene dedim’’ Zaten mecburen durmam gereken bir yerdi. Ben daha motordan bile inmeden ‘’Siz kuryeler o… sunuz a.. s.m’’ diyerek ‘’s.git’’ dedi ve tekrar yukarı doğru çıkmaya başladı. Benim de o güzergaha gitmem gerekiyordu bu yüzden yolculuk sırasında yan yana geldik. ‘’Dur’’ dediğimde üstüme direksiyonu çevirerek bilerek sağ tarafımdan vurup park halindeki araçla beni sıkıştırdı sonrasında kaçtı. Ben o sırada yere düştüm, olay yerine trafik ekibi ve ambulans geldi ve beni hastaneye kaldırdılar. Belimde ve sol dizimde kırık olmadığı, yumuşak doku bozukluğu söylendi.
2) Bu yaşanan düpedüz cinayete teşebbüs. Siz bir yara aldınız mı? Ve şahıs hakkında bir suç duyurusunda bulundunuz mu?
Sonrasında olay yerine gittim kamera var mı diye baktım, o sırada birisi bana seslendi. ‘’Kardeşim ben de kuryeyim, kamera kayıtların hazır’’ dedi. Şansımıza bir iş yerinin güvenlik kamerası orayı görüyormuş. Sonra kayıtları almak için emniyete gidip ifademi verip, gereken izin kağıdımı aldım. Böylelikle araç plakasını ve arabanın kime ait olduğunu bulduk. Sigorta firmasına ulaşarak, telefonum, motosikletim ve kaskımın hasar aldığını anlattım. Vuran şahıs bana: ‘’Sen git şikayet et’’ dedi. Sonra onu avukata verdim, masraflar fazla gelmiş galiba beni arayıp ‘’geçmiş olsun’’ demiyor, ‘’Bu kadar masrafın mı var kardeşim, git mahkemeye ver o zaman’’ diyor.

Karşı tarafın ifadesini aldılar, benim önüme kırdı bana küfür etti. ‘’Ben de ‘’S.git’’ dedim, ileride ben onun önüne kırdım ve gittim vurmadım demiş. Kamera kayıtlarını almış bir önceki’’ Yani benim, senin yanına gelip bunu tartışmakla ya da konuşmakla beni öldürmeye çalışması hiçbir şey yokmuş gibi davranması insanlığa sığmıyor. Bir kez geçmiş olsun demedi aramadı. Karakolda ‘’şikayetini geri çek, o da zararını karşılasın’’ dediler, toplantısı var diye gelemedi.
3) Trafikte kuryeler her gün çok sayıda sorunla karşılaşıyor. Motosikletler çoğu zaman fark edilmiyor. Şoförlere ve kuryelere buradan nasıl bir çağrıda bulunmak istersin?
Bu durumlar yüzünden psikolojimiz bozuluyor. Böyle insanlar yüzünden ölebilirdim. Ben üzüldüm, ailem üzüldü. Aileme de bir şey olabilirdi, babam kalp hastası annem ise verem. Ekmeğimiz için uğraşan insanız ne sicilimiz var ne bir şeyimiz ama annemize sövdürmeyiz ya da bir kurye arkadaşımıza. Bu insanlığa sığmaz abicim.
Son olarak söylemek istediğim ise onlar ölümü durdurabilir ama biz ölüme 1 saniyenin 3te 1 kadar yakınız. Biz motoru ekmeğimiz için sürüyoruz unutmasınlar ki, her kesin bir ailesi var aynalarına daha dikkatli baksınlar bizi farketsinler .