Hindistanlı Kuryelerden Grev

371

Hindistan’da kuryeler daha iyi bir ücret ve kilometre başı ücretlerin artışı için greve çıktı. Çevrimiçi Gıda Teslimat İşçileri Sendikası (FODWU), Swiggy şirketi yöneticileri ile iki tur süren görüşmelerde olumlu bir gelişme sağlanamadığını açıklaması üzerine kuryeler 14 Kasım Pazartesi günü süresiz greve çıktı. 17 Kasım günü de kuryeler Swiggy şirketinin Kochi’deki ofisine bir yürüyüş gerçek leştirdi. Grevin dağıtımları önemli oranda kesintiye uğrattığı ve şirketin bu durumu açıklamak için müşterilerine “Bu bölgedeki teslimat ortakları meşgul” mesajları yolladığı gelen bilgiler arasında.

Kuryeler özellikle kilometre başı ücretlerin düşüklüğünden şikayetçi. Benzin fiyatlarının 55-60 rupiden 105 rupiye çıkmasına rağmen ücretlerde buna paralel bir artış olmaması kuryeleri zorluyor. Şu an 4 km için 20 rupi ödeme alan kuryeler benzin artışlarından dolayı 2.5 km için en az 35 rupi talep ediyor.

Swiggy şirketi grevi baltalamak için; greve katılmayan kuryelere teşvik verme ve grevci kuryeleri dava etmekle tehdit ettiği ifade ediliyor.

Swiggy Hindistan’ın en büyük çevrimiçi yemek şirketidir ve yaklaşık 100 şehirde dağıtım yapmaktadır.

Kaynak: South First