Yeter Artık Ölmek İstemiyoruz

313

Malatya İnönü Üniversitesi öğrencisi ve kampüste part time kuryelik yaparak geçimini sağlayan 22 yaşındaki Bünyamin Berker 19 Kasım günü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Ölümünde ihmallerin olduğunu düşünen Bünyamin’in arkadaşları ve Malatya Moto Kuryeler Derneği’nden kuryeler dün akşam İnönü Üniversitesi’nde bir araya geldi. Hem üniversitede hem de şehirde, sosyal medyada ve hukuk alanında bu ölümün takipçisi olacaklarını ifade eden Bünyamin’in arkadaşları duyarlı herkesten kendilerine destek olma çağrısında bulundu.
Moto kuryeler konvoy oluşturup kornolara basarak tepkilerini dile getirirken bazı otomobil sürücülerinin de kornolara basarak kuryelere destek olduğu görüldü.
Kuryeler daha sonra Üniversite kampüsünde bulunan ve Bünyamin Berker’in ölümüne neden olan Batı Lojmanları yolunda toplandı. Çevre güvenliği alınmadığı ve ışıklandırma olmadığı için arkadaşlarını bu yolda ihmaller yüzünden kaybettiklerini ifade eden kuryeler tepkilerini dile getirdiler.
“Malatya Kuryeler Derneği olarak Bünyamin Berker arkadaşımızı unutmadık. Kendisini matematik bölümü okuyordu. 22 yaşındaydı. 4. sınıf öğrencisiydi. Tek bir dersi vardı onu vermek için çabalıyordu. Şu ıssız alanda, ailesine yük olmamak için bu işi yapıyordu. Ama maalesef ihmal yüzünden yaşanan bir kaza sonucunda kendisi şu an aramızda değil. Başka canların da ölmesini istemiyoruz. Biz sadece paket değil can da taşıyoruz. İhmaller kapatılamaz.Bünyamin’i yaşatmaya devam edeceğiz, bu eylemlere devam edeceğiz bu işin peşini bırakmayacağız” diyen kuryeler ihmallere de dikkat çektiler.

Bünyamin’in ölümüne neden olan kanalizasyon çukurunun etrafında güvenlik önlemlerinin “kaza”dan sonra alındığını biz de sayfalarımızda yansıtmıştık. Kuryeler dün akşamda kanalizasyon inşaatının tamamen kapatıldığını ve rögar kapağının takıldığını gösterirken o alanda arkadaşlarını anmak için mumlar yaktılar.

“İçimiz asla soğumayacak” diyen kuryeler şöyle devam ettiler; “Onlar üstünü kapatmaya çalıştıkça biz bu sokağı aydınlatmaya devam edeceğiz.Çalışacağız, başaracağız.”

Ayrıca Bünyamin Berker’in üniversiteden arkadaşları ve Malatya’nın bazı yerel haber sayfaları da bu akşam 20.30’da twitterda #BünyaminBerkerYalnızDeğil hashtagi ile bir farkındalık çalışması yapacaklarını duyurdular.