Müşteri Notuna Her Şey Yazmak Serbest Mi?

395

Dün gece Çanakkale’de görseldeki müşteri notu kurye gruplarına düşünce büyük tepkiye neden oldu.

Kuryelere hakaret eden sipariş notlarının engellenememesi ve o müşterilere o siparişin götürülmesinin zorunlu olması kuryelerin rahatsız olduğu konulardan birisidir. “Müşteri her zaman haklıdır” mantığı bazı yerlerde kuryeyi aşağılamaya neden olabiliyor.

Sipariş düşen kurye duruma tepki gösterince firma yetkililerinin, siparişi iptal ettiği ve bir daha o adresten sipariş alınmayacağını söyledikleri bildirildi.

Konuya dair ulaştığımız 1915 Çanakkale Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Settar Yurdakul: “Maalesef böyle notalarla karşılaşıyoruz. Kesinlikle tasvip etmiyoruz. Dernek olarak bu hakaret notlarının takipçisi olmaya çalışıyoruz. Şirketlerde bu konuda muhatap bulamıyoruz. Böyle notları engellemek ve bu müşterilere sipariş götürmeyi yasaklamak şirketlerin görevi ama ‘müşteri her zaman haklıdır’ denilip bizi bu müşterilerle karşı karşıya bırakmamaları lazım.” diye tepkisini gösterdi.Bu olaya tepkili olan Çanakkaleli kuryeler ise o adresten bir daha sipariş geldiğinde bu saygısızlığa karşı bir çift laf edeceklerini dile getirdikleri öğrenildi.