Kuryeler Saldırılara Karşı Açıklama Yaptı

764

Eskişehir’de önceki gün bir çete tarafından saldırıya uğrayan moto kuryeler basın açıklaması yaptı.

Önceki gün Tepebaşı ilçesine bağlı Yenibağlar Mahallesi Tutan Sokak’ta bulunan bir marketteyaşanan hırsızlık sonrası market sahibinin yardım isteği üzerine polisi arayan bir kurye hırsızlar tarafından saldırıya uğramıştı. Ardından 8 kurye bir gecede döner bıçaklı ve taşlı saldırılara uğrayıp çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Bazı saldırganların gözaltına alınıp bırakılmasına tepki gösteren kuryeler dün İsmet İnönü 2 Caddesi’nin yakınlarında bulunan boş alanda toplanarak açıklama yaptı. Trendyol Go kuryeleri adına konuşan Yener Özer, şunları ifade etti:”Bir markette yapılan hırsızlık olayını gören kurye arkadaşımızın polisi araması üzerine hırsızlığı yapan çete tarafından darp edilmeye çalışılmış ve kendini bilmez magandalar olayı daha da büyüterek bunu kurye camiasına yönelik şiddet içeren bir tuttum içerisine girmiştir. Olaylarda bir arkadaşımızın kolu kırılmış, bir diğer arkadaşımızın ise başına hayatına kast edilircesine vurulmuştur. Kurye camiasının her ferdi canı için endişe etmektedir. Bu insanların eşleri, çocukları ve yakınları da endişe içindedir. Adli mercilerden talebimiz ivedilikle bu şahısları tutuklamasıdır. Bu şahıslar şiddet eğilimlerine devam etmekteler.”

Özer, bütün kuryelerin bu durumdan tedirgin ve rahatsız olduğunu, önlemler alınmazsa iş bırakmayı dahi düşündüklerini dile getirerek:”Eğer talebimiz karışlık bulmaz ve bu eylemler devam ederse bir sonraki hareketimiz il genelinde iş bırakma olacaktır. Emniyette gözaltına alıp geri bırakıyorlar. Çünkü yaşları bildiğimiz kadarı ile küçük, çocuklar bunlar. Ama yaptıkları eylemeler hiç çocukça değil. Mağdur olan birçok arkadaşımız var bizde bu arkadaşçalarımızın sesini duyurmak için buraya geldik.” diye açıklamalar da bulundu.

Kurye Haber’e konuşan Kuryeler Konfederasyonu Başkanı Onur Kocaoğlu’da konuya dair şu noktalara dikkat çekti: “Maalesef Eskişehir’de hırsızlık vakaları ilk defa yaşanmıyor. Günde en az iki motosiklet hırsızlığı duyuyoruz ve kuryelerin siparişlerinin sepetlerinden çalınması olayları da çok yaşanıyor. Önceki gün bir markette yaşanan hırsızlık vakası sonrası bir kurye arkadaşımızın polise haber vermesi üzerine de bir çok yerde saldırıya uğruyorlar. Polisler olayların çok büyümesini istemiyor. Arkadaşlar böyle şeylerle karşılaştığından üzerine gitmemesini istiyoruz. Madde bağımlısı ve çocuk yaşta kişiler böyle saldırgan tutumlara giriyorlar ve maddenin etkisinde olduklarından gözlerini hiçbir şey görmüyor. Asıl önlem alması gereken polis güçleridir. “