Trafik Magandaları Kuryeleri Öldürmeye Devam Ediyor!

687

İstanbul Kadıköy’de 20 Aralık 2022 tarihinde gece geç saatlerde seyir halindeki Trendyol kuryesi Yusuf Uğur Uzunsakaloğlu’na makas atarak ilerleyen alkollü bir şoförün kullandığı otomobil çarpmıştı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Uzunsakaloğlu iki haftadır devam eden yaşam mücadelesini dün kaybetti.

Osmanağa Mahallesi, Eski Salı Pazarı’ndan Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’ndan otobana bağlantı yolunda gerçekleşen cinayet gibi “kaza”nın hemen sonrasında oradan geçen takipçimiz yaşananları Kurye Haber’e anlattı.”Ben de kuryeyim. O gün Kadıköy bölgesi çok yoğundu. Ben de slotumu kapatmış eve dönüyordum. Kazadan saniyeler sonra oradan geçiyordum. Yardım etmek için hemen durdum. Tablo çok kötüydü. Her yer kan içindeydi. Arkadaşın yüzü çok seçilmiyordu. Alnında büyük bir yara vardı ve inliyordu.”

Ambulansın 40 dakika sonra geldiğini ve ilk müdahaleden sonra ağır yaralı kuryenin Göztepe Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi’ne kaldırıldığını söyleyen takipçimiz kazanın şiddetini şu şekilde aktardı; “Alkollü sürücü tesla marka araçla çarpıyor ve kaçıyor. Yolda makas atarak ilerlerken sağ şeritte ilerleyen Yusuf kardeşe çarpıyor. Çarptığı noktadan itibaren 130-140 metre sonra motor bulunuyor. Yusuf’un yattığı yerden de 100 metre sonra bulunuyor motor. Çarpmanın etkisini de anlamış olduk burdan.”

Kaçan sürücünün daha sonra polise verdiği ifadeyi ve şahsın tutuklanmadığını Yusuf’un ailesinden öğrenen takipçimiz ona da tepki gösterdi: ” Kazadan 15 dk sonra geldiğini söylemiş ama ambulans zaten 40 dk ya gelmedi. 25 dakikada orada müdahale bulundu. Biz 1.5 saat ordaydık ve kendisini görmedik. Bu konuda da yalan söylemiş.” 19 yaşındaki Trendyol kuryesi Yusuf Uğur Uzunsakaloğlu’nun ailesinin sevenlerinin ve moto kurye camiasının başı sağolsun.

Yusuf’un cenazesi bugün, Ataşehir Örnek Mahallesi Takva Camisi’nde öğle namazına müteakip kaldırılacaktır. Takipçimiz cenazeye gelebilecek meslektaşlarına çağrı yaparken; “Allah rahmet eylesin. Tüm kardeşlerime kazasız belasız hayırlı günler olsun. Allah hepimizi korusun. Tanıyan tanımayan arkadaşlar bu kardeşimiz için bir fatiha okusun.” diye duygularını paylaştı.