Tarifi Olmayan Acılar Şehri Antakya

295

Depremin 6. günü Kurye Haber gönüllüleri olarak bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Yardımlaşma ve dayanışma alanına giderken gördüğümüz bir Yemek Sepeti deposunun durumunu çekip çekmeme konusunda tereddüt yaşadık. Durum içler acısı. Kim bilir sadece 6 gün önce ne kadar neşeli ve hareketliydi bu depo önü. Paket için sıra bekleyen, sigara içen, goy goy yapan, paketten dönen kuryele vardı bu depo önünde. Şimdi ise ölüm sessizliği ve çaresizlik.

Ne yazık ki, kuryelerin ve depo çalışanlarının her birine ne oldu bilemiyoruz. Ne acılar yaşandı bilemiyoruz. Ama parçalanmış ve yan yatmış motosikletlerden, çatlayan ve yıkılan duvarlardan, bir kaç yüz metre ilerideki mahallelerde ayakta tek bina kalmasından tahmin edebiliyoruz o kurye kardeşlerimize depo çalışanı arkadaşlarımıza neler olduğunu. Ne acılar ve kayıpla yaşadıklarını, kimisinin şu an da aramızda olmadığını ve kalanların hayatları boyunca travma yaşayacaklarını tahmin edebiliyoruz.

Bu görüntüleri görünce paylaşıp paylaşmama konusunda çok tereddüt ettik. Ama paylaşmak istedik. Yüreğimize oturan enkazın duygusunu sizinle de paylaşmak istedik. Biliyoruz ki, sevinçler paylaşılarak çoğalır acılar paylaşıldıkça azalır. Kaybettiğimiz arkadaşlara Allah rahmet eylesin, toprakları bol olsun. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz bir kez daha. Biz gücümüz yettiğince burada ve her yer de acıları paylaşamaya devam edeceğiz. Kalbi deprem bölgesi ile atan ve elindekini ve emeğini paylaşmakta tereddüt ermeyen güzel insanlarla bu enkazdan hep birlikte çıkacağımıza inanıyoruz.