Otomobilin çarptığı 27 yaşındaki motokurye Anıl Abdullah Gül, hayatını kaybetti

189

9 Mart günü saat 23:30 sıralarında Beşiktaş – Çırağan Caddesinde otomobilin çarptığı 27 yaşındaki motokurye Anıl Abdullah Gül, İETT otobüsünün altında kalarak hayatını kaybetti. Kurye Anıl Gül Ortaköy’den Başiktaş istikametine doğru motosikletiyle seyir halindeyken önünde bulunan araç Yıldız Parkına girmek için döndüğü sırada “kaza” yaşandı. Anıl Gül iddiaya göre biranda fren yaptı ama önce o araca çarptı ardından da karşı yönden gelen özel halk otobüsünün altına girdi. 

Anil Abdullah Gül, Çiragan Caddesi’nde yaklasik 1,5 saat süren çalismanin ardindan otobüsün altindan çikarildi. Ancak yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. 

 AİLE; “ADALET YERİNİ BULSUN”

Gözaltına alınan sürücü emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

Yaşamını yitiren kurye Abdullah Gül’ün ailesi ise karara itiraz etti. Adalet çağrısı yapan Gül’ün babası Hasan Gül, “Ben çocuklarımı bir kazaya kurban gitsin, kazada ölsün diye büyütmedim. Ben yalnızca adalet istiyorum” dedi.

“Sağdan soldan duyduğum kadarıyla benim çocuğum 1 buçuk 2 saat otobüsün altında kalmış. Benim oğluma geliş istikameti boş. Işıklar yanıyor, yandıktan sonra boş yolda geliyor. Hızı ne kadar olabilir? O adam ikinci şeridi yürürken birden u dönüşü yapıp emniyetin oraya gidiyor. Biz aynı şekilde Yıldız Parkı’na geçiş yaparken bize izin vermediler. Burası yasak giremezsin dediler. Orada ışık ve kontrol yok. Benim çocuğum pisi pisine gitti. Geri gelmeyecek. Bana niye haber vermiyorlar? Belki ben 5 dakikaya oraya yetişeceğim. Ben belki çocuğumu kurtarmak için otobüsü kaldırırdım. Giderdim kurtarırdım yavrumu” ifadelerini kullandı.