Tavfik Arayıcı Davasının İlk Duruşması Görüldü

114

9 Aralık 2023 gecesi Karabük Safranbolu Kirkille Mahallesi’nde alkollü bir şoförün çarpması sonucu hayatını kaybeden moto kurye Tevfik Arayıcı’nın davasının ilk duruşması bugün Safranbolu 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Şoför Serhat F.Y.’nin tutukluluk halinin devamına karar verilirken dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için mahkeme 25.04.2024 tarihine ertelendi.

Davayı Arayıcı ailesi ile birlikte Karadeniz Kuryeler Federasyonu başkanı Nail Koca ve Tevfik’in Safranbolu’daki kurye arkadaşları takip etti. Duruşma sonrası adliye önünde ailenin avukatları bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “olay gecesi” yeniden hatırlatıldı; “Bundan üç ay öncesinde üzücü bir trafik kazasında kaybetmiş olduğumuz Tevfik ARAYICI’nın vefatına sebep olan sanığın yargılamasının yapıldığı ilk duruşmadan çıkmış bulunmaktayız. Sanık akşam saatlerinde 2.60 promil alkolün etkisiyle yağmurlu bir havada hız limitlerini çok üzerinde bir hızla ters yöne girerek Tevfik kardeşimizi hayattan koparmış. Bu elim olayda sanık, Tevfik kardeşimizi ters yöne girerek aracın altına almış yaklaşık 80 metre sürüklemiş ve araç motorun üzerinden geçemeyince geri geri gelip plakasını olay yerinde bırakarak kaçmıştır. Polis ekiplerinin kovalaması neticesinde yakalanmıştır.”

Aynı zamanda birçok kurye derneğinin de avukatlığını yapan Av. Enes Akkaya ve Av. İlyas Kelepircioğlu ailenin acısına vurgu yaparken, davadan caydırıcı bir kararın çıkmasının önemine de dikkat çekti;  “Dosya kapsamında tutulan kaza tespit tutanağı, dinlenen tanık beyanları, bilirkişi raporları sanığın, Tevfik kardeşimizin vefatından asli ve tam kusurlu olduğunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Sanığın 2.60 promil alkolün etkisi ve ihmal davranışları sonucu geride gözü yaşlı bir anne ve gözü yaşlı bir ağabey kalmıştır. Son yıllarda sürücülerin ihmalkar davranışları neticesinde bir çok kurye kardeşimizi kaybettik. Bu ölümlerin artık son bulmasını başka annelerin artık ağlamamasını istiyoruz. Olay günü Tevfik kardeşimizin tek derdi ekmeğini kazanmaktı. Burada görülen davada verilecek olan karar ile caydırıcılığın sağlanıp bir daha kimsenin alkolün etkisindeyken araç kullanmamasının sağlanması gerekmektedir. Sanığın en ağır şekilde cezalandırıl geride kalan anne ve ağabeyi başta olmak üzere tüm kurye camiasının vicdanlarına su serpecek mahiyette olmasını ümid ediyoruz.”