Kurye Ölümleri de Adalet Arayışı da Devam Ediyor!

118

Samsun’da, 23 yaşındaki moto kurye Sefa Şerif Efe’nin hayatını kaybettiği kaza sonrası, 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücüye verilen ev hapis cezası, moto kuryeler arasında büyük tepki topladı. Olay, Atakum ilçesinde 20 Nisan Cumartesi gecesi meydana geldi. Ehliyetsiz sürücü M.B.’nin kullandığı araç, Sefa Şerif Efe’nin motosikletine çarptıktan sonra bir elektrik direğine çarpmış. Efe, kaza sonrasında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Bu karar, Samsun Motosikletli Kuryeler Derneği ve diğer motosiklet sürücülerinin sert tepkilerine yol açtı. Yaklaşık 100 kişilik bir grup, dün gece Batıpark etkinlik alanında toplanarak kararı protesto etti. Dernek başkanı Aydın Artan, pandemi döneminde kuryelerin gösterdiği fedakarlığa rağmen, trafikteki tehlikelerin ve saygısızlığın arttığını belirtti. Artan, bu tür kazaların sadece trafik ihlalleri değil, aynı zamanda bir mesleğin görmezden gelinmesinin sonucu olduğunu ifade etti.

Avukat Arslan Bolat ise, son 142 günde 9 kuryenin hayatını kaybettiğini ve birçok kuryenin ciddi sağlık sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kaldığını vurguladı. Bolat, kuryelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve trafikte daha güvenli bir ortam yaratılması için acil önlemler alınması gerektiğini söyledi.

Samsun Motosikletli Kuryeler Derneği yönetimi ilk andan itibaren kazanın ve davanın takipçisi olurken önceki gün Sefa Şerif Efe’yi son yolculuğuna uğurlamak ve ailesinin acısını paylaşmak adına Tokat Niksar Derindere Köyü’nde cenazeye katılmışlardı.

Sefa’nın babası, cenazede meslektaşlarına “Oğlum sizden bahsediyordu. Nasıl bir kardeşlik duygusuyla birlik olduğunuzu gördüm. Bir evladımı kaybettim fakat bin evlat kazandım.” derken, Sefa’nın abisi de, “Siz kardeşimi kaybetmediniz, bir kardeş daha kazandınız.” diyerek duygularını paylaşmıştı.