VİGO Kuryeleri Haklarını Arıyor

129

Saat başı garanti ücretin kaldırılmasının kazançlarını düşüreceği ve paket başı prim sisteminin ölme riskini arttıracağını söyleyen kuryeler şirket yetkilileri ile görüşmenin ardından açıklama yaptı. VİGO Genel Merkezi önünde açıklama yapan kuryeler şirket yetkililerin taleplerine olumlu yanıt vermemesine tepki gösterdi. Moto Kurye İşçileri Derneği Başkanı Yasin Kölge; “Bu firmada çalışan binlerce kuryenin hakları gasp ediliyor. Biz bu firmaya geldik şartlarımızı sunduk. Tek bir talebimize bile olumlu yanıt vermediler. VİGO yıllarca saatlik ücret verdiği için övünüyordu. Bir gecede aldığı kararla paket başı sisteme geçti. Paket başı sistemde ölümler oluyor. Sırf kimse toplanmasın, muhatap alınacak bir kişi olmasın diye bayram tatili gününü seçtiler. Burdan tüm kurye camiasına sesleniyorum; Burda haksızlık var emek hırsızlığı var.  Belediye başkanlarına sesleniyorum bu fakir halkın çocuklarına zulmediyorlar, eziyet ediyorlar. Biz hakkımızı savunacağız.” diye konuştu.

VİGO kuryesi Yakup’ta firmada karşılaştığı şeyleri ve yaşadığı hayal kırıklığını anlattı ve sonuna kadar mücadele edeceklerini vurguladı:” Sakarya, Gebze, İzmir, Ankara, Adana’daki arkadaşlar sonuna kadar sesiniz olacağız. Bana verdikleri bir ekmek değil yarım ekmekti onun da yarısını geri alıyorlar. Biz bunun altında kalmayacağız, susmayacağız, ya VİGO çökecek ya biz başka yolu yok. “

Kuryeler tepkilerini dile getirmek için şirket önünde oturma eylemi de gerçekleştirerek uzun süre slogan attı. Bundan sonra ne yapacaklarını birlikte konuşan kuryeler paket başı çalışmayı kabul etmeyeceklerini yollarda ölmek istemediklerini ve tepkilerini devam ettireceklerini dile getirdi. Kuryeler ortak aldıkları karar doğrultusunda yeniden toplu olarak Bakırköy’e doğru yola çıktı.

Video: https://x.com/kurye_haber/status/1776661428243665048?s=46