Fiyuu/Tıkla Gelsin Kuryeleri Haklarını Arıyor

184

 

20 gün once fiyat güncellemesi adı altında kurye kazançlarında indirim yapan Fiyuu/Tıkla Gelsin şirketine kuryelerin tepkileri devam ediyor. Dün Samsun’da kuryeler tepkilerini dile getirmek için konvoy gerçekleştirmişti. Bugün de Çanakkale merkezde Halk Bahçesi olarak geçen parkta  bir araya gelen kuryeler taleplerini bir basın açıklaması ile dile getirdi. Yelekleri ve kaskları ile açıklamaya katılan kuryeler adına bir temsilci söz aldı.

“Bize dayatılan yaptırımlar var. Bunun çözülmesi için yetkililere sesimizi duyurmak için buradayız. Bizim fiyatlarımıza 20 gün önce güncelleme yapıldı. Bu güncellemeyi bize % 5 zam olarak söylediler.Lakin %5 zammı geçtim bize %20 indirim yaparak yeni faturalar gönderildi. Kuryelerin 100 milyar kazandığını söyleyenler şu anda 15 milyara asgari ücretin altında çalışmayı dayatıyorlar.” 

Tepki gösterdiklerinden şirket yetkililerinin tehditleri ile karşılaştıklarını söyleyen kuryeler ekipmanları bırakarak işi bırakmalarının dayatıldığını açıkladı. “Biz bu yeleklere para verdik. Şirket bu yelekleri bize sattı. Bizim bunları şirketten başka kullanabilme ihtimalimiz yok.”

3 taleplerini olduğunu ifade eden temsilci haklarını aramak dışında bir niyetleri olmadığını da vurguladı; “Fiyat güncellemesine itiraz ettiği için son üç günde işten çıkartılan arkadaşlarımız işe iade edilsin. Sağlık sigortası adı altında bizden kesilen paralar kaza yaptığımızda özel hastanelerde işlemiyor.Birçok arkadaşımız mağdur. Bu durumun lehimize düzenlenmesi. Fiyat güncellemesinin geri çekilmesine ve maddi kayıplarımızın giderilmesi.”

Kurye temsilcisi, şirket yetkililerinin dün kimsenin işten atılmayacağını söylemesine rağmen Türkiye çapında sayısını bile bilemedikleri kadar çok kuryenin işten çıkartıldığını bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.