Vigo Kuryeleri Hakları İçin TBMM’ye Gidiyor

112

 

5 Nisan’dan beri saatlik garanti ücretlerinin Vigo tarafından iptal edilmesini protesto eden kuryeler bugün öğle saatlerinde Vigo’nun Nida kuledeki merkezinin önünde toplandı. Şirket yöneticileri ile görüşmek istediklerini söyleyen kuryeler bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Görüşme talepleri kabul edilmeyen kuryeler “kuryeler burada patronlar nerede” diye slogan atarak tepkilerini dile getirdi Görüşme talepleri kabul edilmeyen kuryeler kuryeler burada patronlar nerede diye slogan atarak tepkilerini dile getirdi..

Kuryeler adına açıklama yapan Motorlu Kurye İşçileri Derneği Başkanı Yasin Kölge; “Vigo kuryeleri olarak on gündür direniyoruz. Yine geldik bu şirketin önüne bunlar yine bizimle görüşmek istemedi. Bunun en büyük nedeni ve bizden korktukları çekindikleri için. Zaten kendilerini haklı görselerdi çıkıp bizimle görüşürlerdi. Buradan da anladığımız gibi haksızlar kendileri de bunun farkında. Ama bilmedikleri bir şey var burası Ali Baba’nın çiftliği değil. Sistemi kendi kafana göre değiştiremezsin. Bunun hukuki yolu var bize imzalattığı sözleşmelerde saatlik ücret verecegine dair dair madde var. Biz davamız devam edeceğiz.” diye konuştu. Yarın TBMM’ye gideceklerini duyuran Kölge, Vİgo’nun hukuksuzlukları  hakkında her türlü yasal haklarını kullanacaklarını dile getirdi. 

Protestoların ilk gününden beri Kuryeler adına açıklamalarda bulunan Yakup Çelik’de Vigo’dan istifa ettiğini ve hakkını firmaya helal etmediğini duyurdu: “Elimiz dolu kimse bizi zaten boş zannetmesin biz en sağlam delillerle en sağlam kanıtlarla mücadelemizi yasal olarak devam edeceğiz. Kimse bizim hakkımızı gasp edemez buradan destek çıkan hakkını savunan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. herkese selam olsun Allaha emanet olun arkadaşlar.”

Turizm, Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası’ başkanı Kubilay Çelik; “Vigo moto kuryelerinin ekmeğini küçültüp onurlarıyla alay etmiştir. Eray Akıncı‘nın ettiği küfürler sosyal medyadan herkesin gözünün önüne gelmiştir. Hakkını arayan işçilere bu memlekette kimse küfür edemez. Biz onunla ilgili suç duyurusunda buluncağız.

Vigo’daki kuryelerinin hakkını yedirmemek için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Biz haklıyız niye haklıyız bu memlekette enflasyon artıyorken bu memlekette kiralar artıyorken, bu memlekette temel insanın yaşayabileceği her şeyin artıyorken Vigo kuryelerinin ücretleri küçülüyor. Bu dünyanın hiçbir yerinde görülmüş bir şey değil.” dedi. Çelik, bu konunun Vİgo kuryeleri ile sınırlı kalmayacağını tüm kuryelerin haklarının kısılmaya başlanacağını ve Vİgo kuryelerinin kazanması için herkesi dayanışmaya davet etti.

https://youtu.be/pL28zOyAvTo?si=OOjnGPKSCuqCnHRa