Trendyol Go Kuryeleri Açıklanan Zamma Tepkili

758

Asgari ücrete yapılan zamdan sonra binlerce Trendyol Go kuryesinin gözü açıklanacak zam oranlarındaydı. Dün gece geç saatlerde Zoom üzerinden şirket yetkililerinin İstanbul için yaptığı açıklama sonrası WhatsApp, Telegram ve Facebook gruplarında kuryelerin büyük bir bölümü tepki gösterdi.

Zam açıklamasının grafiklere ve rakamlara boğulmasına tepkili olan kuryeler yapılan zammın giderlerini karşılamayacağını, bu sisteminin çalışma saatlerini arttırma ve daha fazla paket atılması için sürdürüldüğünü dile getirdi.

Yeni yapılan “zamma göre”; ilk sipariş 9″50 TL’den 14:50 TL’ye; çoklu sipariş 5:50’den 8 TL’ye çıkartılmıştır. Kilometre başı ödemede de %45 artış olduğunu duyuran şirketin yeni bonus sistemini de görsel de paylaşıyoruz.
Aldığımız birçok mesaj da 42 paket atılınca verilen bonusa çok tepki vardı.

Bize gelen bir mesaj o konudaki tepkileri şöyle özetliyor; 2 seneden fazladır trendyol go’da faaliyet göstermekteyim bu gece sözde “zam” açıklandı sefalet zammı uygulanmış yine bildiğimiz gibi, 2022 ortasında asgari ücrete gelen zam ile bize de zam geldi 43 pakete 405 tl alırken Eylül’e doğru bonus paket sayıları revize edildi ve 46 pakete 405 almaya başladık hadi buna da eyvallah dedik şimdi gelen sözde “Zam” ile 42 pakete 405 alıyoruz,şimdi soruyorum nerede bu “ZAM” 2022 ortasında 43 pakete 405 veren şirket bugün zam yaptık diye 42 pakete 405 veriyor, bu zam mı oluyor şimdi?”

Yine gelen bir başka mesajda da çok önemli bir noktaya dikkat çekiliyor; “Bu saat aralıkları arasında siparişleri atmak imkansız. Rakam olarak büyük gösteriyorlar hem bizi hıza sürüklüyorlar ve bu paketleri atamıyoruz yani bu hedeflere ulaşamıyoruz.”

Hatırlanacağı gibi geçtimiz günlerde Kurye Hakları Derneği’nin yayınlamış olduğu 2022 Moto Kurye Ölümleri Raporu’nda 9 Trendyol Go kuryesinin hayatını kaybettiğine dikkat çekilmişti. Raporda, paket başı, bonus/prim ve alevli saatler gibi uygulamar ile kazalar ve ölümler arasındaki ilişkinin incelenmesi gerektiği önerilmişti.

https://www.instagram.com/p/Cnd_BwuNF2x/?igshid=OGQ2MjdiOTE=