Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Kuryeler İçin Paralı Geçiş Uygulaması!!!

98

Bir takipçimiz KTÜ’deki ilginç uygulamayı anlattı;

“Normalde Karadeniz Teknik Üniversitesi içine siparişlerde okul içindeki yurtlara paket götürürken veya okul içerisinde herhangi bir bölgeye paket götürürken sadece bir kapıdan kurye içeri alınıp kimlik ruhsat veya ehliyet karşılığında yine o kapıdan çıkışa izin veriliyordu. Öyle ki, okulun içerisindeki diğer kapılar kesinlikle çıkış için kullandırılmıyordu. Örneğin bir kapıdan girip diğer kapıdan çıkmak isterse kurye, inanılmaz derecede ters noktaları birbirine bağlayan bir yer düşünün ki A kapısından bir mahalleden giriyorsunuz ikinci siparişiniz farklı bir mahalleye, aslında o mahalleye çıkan bir kapı da var ama kurye Bir Daha Ters e çıkıp dolanıp o mahalleye gidiyor izin verirse müthiş bir kolaylık sağlayacak ama izin yok!

Bunları da geçtik şimdi yılda 500 TL karşılığında bir bedelödeyerek kişisel olarak bu arada yani kurye şahsi olarak gidip motorunun plakasını üniversiteye kaydediyor istediği kapıdan girip istediği kapıdan çıkabiliyor şu anda ama para vermeyen aynı işi yapan meslektaşlar ehliyet ruhsat karşılığında sadece bir kapıdan girip çıkılmasına müsaade ediliyor. Kısacası çifte standart uygulanıyor. Parayı veren kurye istediği gibi girip çıkabilir parayı vermeyen kurye eski usul devam. “

Kuryelerin Cimer’e şikayetine yanıt veren KTÜ Rektörlüğü ise durumu şöyle açıkladı: “ daha önceki yıllarda motor plakalarını okuyacak bir sistemimiz olmadığı için talep olduğu halde böyle bir kayıt imkanı yoktu ve tüm moto kuryeleriçin misafir giriş prosedürü uygulanmaktaydı.

Ancak yıl içinde yapmış olduğumuz geliştirme çalışmaları ile motor plakalarını okuma kapasitesi kazanınca motorlu kuryelere de bu imkan sağlanmıştır. Bu bir zorunluluk değil tercihtir. İsteyen PTS kaydı yaptırarak otomatik geçiş sisteminden faydalanırken isteyen de misafir giriş prosedürden yararlanmaya devam edebilir.”

KTÜ Rektörlüğü’nün Cimer üzerinden verdiği yanıtta; “Burada herhangi bir eşitsizlik söz konusu değildir.” denilirken kuryelerin bahsettiği 500 TL’lik ücretten bahsetmediği görülmektedir.